Trabzonspor Rıza Çalımbay'ın zor haftası!

Rıza Çalımbay'ın zor haftası!

27.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’da Burak Yılmaz’ın cezası ve bunun Beşiktaş maçında çekilecek olması işleri karıştırdı. Çalımbay zorlu karşılaşma öncesi takımın gol atan tek yıldızını yine kaybetti.

Rıza Çalımbayın zor haftası

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Trabzonspor, 6 hafta sonra Aytemiz Alanyaspor karşısında 2-1 kazanıp rahatlasa da, Burak Yılmaz’ın kart cezası canları sıktı. Bordo-mavililerde, tecrübeli forvetin Alanya deplasmanında son dakikada sinirlerine hakim olamayıp kart görmesi planları bozdu.

Takımın gol yükünü tek başına sırtlayan Burak’ın bu hafta Beşiktaş ile oynanacak karşılaşmayı kaçıracak olması Karadeniz ekibi zor durumda bıraktı. Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın da en önemli gol umudu olan tecrübeli forvet, takımı A’dan Z’ye etkileyecek.

Bu sezon gol yollarında sıkıntı çeken ve Burak olmayınca ağları sarsamayan Trabzonspor, Fenerbahçe’yi yenerek ligde yine iddiasını güçlendiren Beşiktaş’a karşı yine dezavantajlı konuma düştü. Forvet hattında formsuz olan Ndoye ile Rodallega’nın performansları Çalımbay ve teknik heyeti tatmin etmiyor.

Haberin Devamı

Bu sezon ligde 23 haftada 9 galibiyet alan Karadeniz ekibinde, Burak Yılmaz attığı goller 8 galibiyete direkt etki etti. 32 yaşındaki forvet, bir tek 2-1’lik Galatasaray zaferinde takımını yalnız bıraktı.

Ligde 18 maçta 18 gol atıp, 1 asist yapan Burak Yılmaz, takımının gollerinin yarısını da sırtladı. Ligde 38 golü olan bordo-mavililerde, 19 gole katkı yapan başarılı futbolcu, tek başına bordo-mavililerin kahramanı oldu.






Yazarlar