Diğer Robert Harting'e Hulk tehditi

Robert Harting'e Hulk tehditi

04.08.2014 - 18:59 | Son Güncellenme:

"Hulk"a benzetilen erkekler disk atma olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Alman sporcu Robert Harting, aynı sevinci tekrarlaması durumunda hakkında suç duyurusunda bulunulacağı tehdidi aldı.

Robert Hartinge Hulk tehditi

Başarıları sonrası formasını yırtmasıyla çizgi roman kahramanı "Hulk"a benzetilen erkekler disk atma olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Alman sporcu Robert Harting, aynı sevinci tekrarlaması durumunda hakkında suç duyurusunda bulunulacağı tehdidi aldı.

Alman medyasında yer alan habere göre, yarışmalarda altın madalya kazandıktan sonra sevincini formasını yırtarak göstermekle tanınan ve bu yüzden Türkiye'de "Yeşil Dev" olarak bilinen çizgi roman kahramanı Hulk'a benzetilen Harting'e, İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası öncesinde bir elektronik posta gönderildi.

29 yaşındaki atletin, ismi açıklanmayan bir kişiden aldığı elektronik postada, kamuoyu önünde bir kez daha formasını yırtması durumunda devlet sembollerini aşağılamaktan hakkında suç duyurusunda bulunulacağı tehdidi aldığı ifade edildi.

Alman Atletizm Federasyonu'nun (DLV) ve Harting’in söz konusu elektronik postayı her ihtimale karşı avukatlara incelettiğine de yer verildi.

Harting, konuya ilişkin Bild gazetesine yaptığı açıklamada ise yaşananların "tümüyle aptalca ve tipik Alman davranışı" olduğunu belirterek, "Burada elde edilen bir başarı var. Bu, birilerine uymuyor ve bir şeyler planlanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

İnsanların böyle bir düşünceye sahip olmasından dolayı şoke olduğunu ifade eden Harting, bu tehditten etkilenmeyeceğini de ekledi.

Alman Ceza Hukuku'nun 90. maddesi, ülke bayrağını, renklerini, armasını veya ulusal marşını kamuoyu önünde aşağılayanların 3 yıla kadar hapis veya para cezasıyla cezalandırılmasını öngörüyor.

Alman atletin formasının üzerinde bir kartalın yer aldığı Almanya arması bulunuyor.

Haberin Devamı

eurosport.com