Demir Grup Sivasspor Roberto Carlos'tan Dani Alves'e destek

Roberto Carlos'tan Dani Alves'e destek

29.04.2014 - 18:22 | Son Güncellenme:

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, "(Dani Alves'e yapılan ırkçı hareket) Bunlar, çok üzücü şeyler. Herkesin bu konuda daha bilinçli olması gerekiyor. Bu yapılan eğitimsizlik ve terbiyesizlik" dedi.

Roberto Carlostan Dani Alvese destek

Sivasspor'un Brezilyalı teknik direktörü Roberto Carlos, ülkesinin vatandaşı Barcelonalı oyuncu Dani Alves'e yapılan ırkçı harekete ilişkin, "Bu yapılan eğitimsizlik ve terbiyesizlik" dedi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile yapacağı maçın hazırlıklarına başlayan Sivasspor'da teknik direktör Carlos, antrenmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Beşiktaş maçını iyi oynayarak kazandıklarını belirtti. Ligde bu hafta Çaykur Rizespor ile deplasmanda zorlu bir maça çıkacaklarını dile getiren Carlos, "Avrupa kupaları hedefiyle gidiyoruz. Bu yüzden bizim için daha önemli bir maç. Galibiyet için savaşacağız" dedi.

Carlos, bir basın mensubunun, Villareal - Barcelona maçında Barcelonalı oyuncu Dani Alves'e yönelik, sahaya muz atılarak gerçekleştirilen ırkçı eylemi hatırlatması üzerine, şunları kaydetti: "Bunlar, çok üzücü şeyler. Herkesin bu konuda daha bilinçli olması gerekiyor. Bunun hiçbir rengi yok. Sarı, siyah, beyaz, hepimiz insanız. Umuyorum bu tip şeyler en kısa zamanda sonlanır. Devletlerin, kulüplerin, federasyonların bu tip konularda ciddi kararlar alması lazım. Bunlar ceza, stat kapatma olabilir. Umarım bu tip şeyler, en kısa zamanda sona erer ve bir daha yaşanmaz."

Haberin Devamı

Dani Alves ile bu olayın ardından görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine Carlos, Brezilyalı oyuncuyla görüştüğünü belirterek, "Kendisiyle sık sık görüşüyoruz. Bu konuda gayet rahat. Bu yapılan eğitimsizlik ve terbiyesizlik. O da bunun farkında" diye konuştu. Öte yandan ırkçı eyleme karşı resmi instagram hesabında, elinde tuttuğu muzla çektirdiği fotoğrafı paylaşan Carlos, fotoğrafın altına "Irkçılık yok, hepimiz eşitiz" ifadesini yazarak takipçileriyle paylaştı.

Antrenman

Kulüp tesislerinde Carlos yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, pas ve top kapma çalışmasıyla başladı. Daha sonra Beşiktaş maçında ilk 11'de forma giyen futbolcular ayak tenisi oynadı, diğer futbolcular ise minyatür kale maçın ardından şut ve yan top çalışmasıyla idmanı tamamladı. Hafif sakatlığı bulunan Aydın Karabulut'un katılmadığı idmanda, Beşiktaş maçında sakatlanan ve sezonu kapattığı bildirilen kaleci Korcan Çelikay yürüyüş yaptı, sakatlığı devam eden Adem Koçak ise takımdan ayrı çalıştı.

Yazarlar