Skorer Romantik komedi!

Romantik komedi!

24.02.2010 - 02:32 | Son Güncellenme:

Türkiye’de yerden yere vurulan Güiza’ya İspanya’dan destek geldi. Hocası Del Bosque, “Güiza’nın yedek kulübesinde ağlaması formasına olan sevgisinden” derken, menajeri Nuria Bermudez, Alex’i hedef gösterdi. Kendisini izleyen Manchester City’den ise tam not geldi.

Romantik komedi

Manchester City çok beğendi Fenerbahçe’de hiç kimsenin beğenmediği golcü Daniel Güiza, seyirciden büyük tepki aldığı Bursaspor maçında kendisini izlemeye gelen Manchester City antrenörü Andy Sayer’in gözüne girdi.Sayer, İspanyol oyuncuyu çok meziyetli ve çalışkan bulurken, transferine karar vermek için yeniden izlemeye geleceğini, oyuncunun son vuruşlardaki sorununun, Fenerbahçe’de yaşadığı psikolojiden kaynaklandığını dile getirdi.Önümüzdeki sezon kadrolarına katmak için izlemeye aldıkları Güiza’nın takıma çok yararlı ve üretken olduğunu söyleyen Sayer, “Güiza’nın teknik kapasitesi çok yüksek. Top ayağında iken birden hızlanıp, birden durabiliyor. Top kapmak için her işi yapıyor. Sürekli olarak topla buluşmayı hedefliyor. Son vuruşlardaki sorunu aşılmayacak bir sorun değil” dedi.

Haberin Devamı

DEL BOSQUE (İSPANYA TEKNİK DİREKTÖRÜ): İYİ BİR FUTBOLCU

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, Güney Afrika’dan Daniel Güiza’ya tam destek verdi.Güiza’ya yapılan saldırıyı şiddetle kınayan tecrübeli hoca, oyuncunun yedek kulübesinde ağlamasını, futbol oynadığı kulübün formasını ne kadar sevdiğinin bir göstergesi olarak kabul edilmesini isteyerek, “Fenerbahçe’yi sevmese, saygı göstermese o gözyaşlarını akıtmazdı” dedi.Türkiye’de bir dönem teknik direktörlük yapmış biri olarak Türk futbolunu ve seyircisini iyi tanıdığını kaydeden Del Bosque, Güiza’ya maç sonrası yapılan saldırının küçük bir grup tarafından gerçekleşmiş olacağını ve tüm camiaya mal edilmemesi gerektiğini belirtti.Bosque, kendisinin de Beşiktaş’ı çalıştırırken sözlü saldırılara maruz kaldığını hatırlatarak, “Bu durumu asla Türk halkına, ne de Beşiktaş taraftarına mal ettim. Futbolun doğasında böyle şeyler her zaman mevcut” diye konuştu.İspanya Milli Takımı’nın hocası, Güiza’nın kişiliğine de değinerek, “Bu çocuk İspanya’nın güneyinde yetişmiş, son derece duygusal ve içine kapanık biri. Sevincini de, üzüntüsünü de yüzünden okursunuz. Ancak iyi bir futbolcu. Ona hepimizin destek olması gerek” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

HUGO CEREZO (MARCA GAZETESİ YAZARI): SORUNU FUTBOL DIŞIDIR

“Güiza tırnaklarıyla kazıya kazıya bu noktaya ulaştı. Getafe ve Mallorca’da çok önemli işler başardı. Asla medyatik olmadı. Medya ile hiç tartışmadığı gibi, onlarla iç içe girmeyi de istemedi. La Liga’da basının desteğini arkasına almadan bir yerlere gelmek kolay değildir. Ama o bunu başardı. Siz böyle bir ligde yıldızlar topluluğu Real Madrid ve Barcelona’nın golcülerinin arasından sıyrılarak Mallorca forması ile gol kralı olacaksınız, sonra da gidip Türkiye’de ıslıklanıp saldırıya uğrayacaksınız. Bunu kabul etmek mümkün değil.Fernando Torres, David Villa, Alvaro Negredo, Silva, Fabregas gibi forvetlerle sürekli milli takımda olmak o kadar kolay değildir.Türkiye’de yaşadıklarına başka açıdan bakmak gerekir. Sürekli futbolu konuşuluyor, tartışılıyor. Bence Güiza’nın sorunu oynadığı futbolda değil. Mutlaka futbol dışı problemler var. Bu da sahaya yansıyor.”

Haberin Devamı

NURIA BERMUDEZ (ESKİ EŞİ VE MENAJERİ): YALNIZ BİR ADAM

“Güiza’nın ağlamasına ve maç sonrası saldırıya uğramasına çok üzüldüm. Güiza hem saha içinde, hem de saha dışında yalnız bir adam. Onun en yakın arkadaşı Roberto Carlos’tu. O da gitti. Benim Türkiye’de Güiza ile beraber olurken yaşadıklarım, Güiza’nın yalnızlığını açıkça ortaya koyuyor. Fenerbahçe’de ne kadar inkar ederlerse etsinler, bir Alex faktörü var.Alex hem saha içinde, hem de saha dışında son derece bencil biri. Ben İstanbul’da yaşarken Alex, bırakın Güiza’yı, saha dışında hiçbir Brezilyalı futbolcu ile beraber olmazdı. Sosyal yönü zayıftı. Bu durumdan yabancılar oldukça yakınırdı. Alex takıma, ben ve diğerleri imajı verirdi. Örneğin, Vederson’un, Lugano’nun, Deivid ile sorunları olduğunu biliyordum. Buna ispat olarak şunu söyleyebilirim. Alex’in doğum günüydü. Bir gemi kiralamıştı. Hepimizi davet etti. Yabancı futbolcuların çoğu mazeret uydurarak gitmedi. Alex çoğunluğu Türk futbolcularla doğum gününü kutladı. İşin aslı Alex’e karşı bir tepkiydi.Alex zorunlu olmadıkça Güiza’ya pas atmıyor. Güiza’nın futbolunu eleştirirken saha dışı faktörleri de gözönünde bulundurmak gerekir. Güiza iyi bir futbolcu.”

Haberin Devamı

F.MOLINERO (MALLORCA’DAN TAKIM ARKADAŞI): FENER’İ BIRAKMA

“TÜrkiye’de Dani’nin yaşadıklarına son derece üzülüyorum. Mallorca’da 2007-2008 sezonunda beraber forma giydik. Gördüğüm en iyi golcüydü. Takımı için üzülen, sevinen, her şeyini forması için veren biriydi. Mallorca’ya altın dönemini yaşattı. Arkadaşları ile son derece uyumlu, şakalar yapan, sevilen bir futbolcuydu.Ben şu an Romanya’nın Dinamo Bükreş takımında oynuyorum. Türkiye’deki maçları bazen seyretme imkanı buluyorum. Dani’nin de bazı maçlarını izledim. Türk futbolu çok sert, aşırı markaja dayalı. Yabancı golcüler bu yüzden zorluk çekiyor. Güiza‘nın yalnız kaldığını da görüyorum. Mallorca’da onun futbolunu iyi tanıyorduk. Türkiye’de bunun zorluğunu çekiyor.Milliyet aracılığı ile Dani’ye şu mesajı iletmek istiyorum; Dani üzülme, moralini bozma, sen büyük bir golcüsün. Bunu İspanya’da ispatladın, milli takım formasını giyiyorsun. Tüm arkadaşların senin arkanda. Büyük golcüler bazen kötü dönemler geçirir. Sen büyük golcüsün. Asla yılma ve Fenerbahçe’yi de bırakma. Türkiye’den ayrıldığında büyük bir golcü gibi ayrıl. Aynen Mallorca’dan ayrıldığın gibi. Sen de hem bu kalite hem de yetenek var.”

Haberin Devamı

Taraftardan tam destek

Fenerbahçe’ye taraftarından destek geldi. “www.antu.com” adresli sitenin açılış sayfasında, “Yılmak yok, Yıkılmak Yok, Buradayız, Hep Destek Tam Destek” ifadelerine yer verildi. Takıma tepki veren seyircilere sitem edilirken, Güiza’ya sahip çıkıldı.

Karnesi

Oynadığı Maç 17

Attığı Gol 8 Gol

Pozisyonu 29

Gol Yüzdesi 27

Asist 5

Toplam Şut 40

İsabetli Şut 21

Toplam Orta 19

Top Çalma 7

Top Kaybetme 30

Yaptığı Faul 4

Yapılan Faul 10

Yazarlar