İspanya La Liga Ronaldo’ya para cezası

Ronaldo’ya para cezası

21.03.2019 - 17:51 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’ndeki Atletico maçında yaptığı hareketten dolayı Cristiano Ronaldo’nun para cezası aldığı belirtildi.

Ronaldo’ya para cezası

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Juventus’un yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo’nun cezası belli oldu. Portekizli oyuncu Atletico Madrid ile yapılan rövanş maçında üç gol atarak yıldızlaşmış ancak attığı gollerin ardından yaptığı ‘ayıp’ olarak nitelenen hareketin ardından UEFA Disiplin Kurulu inceleme başlatmıştı.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselen İtalyan ekibinin yıldızına men cezası kararı çıkabileceği belirtilmesine karşın, bu yönde bir karar çıkmadığı duyuruldu. İtalyan basını flaş haber olarak geçtikleri gelişmeyle ilgili detayı paylaştı.

Futbolcuya UEFA tarafından men cezası verilmediği sadece para cezası ile geçiştirildiği belirtildi. Böylece Cristiano Ronaldo, takımının sıradaki turda Hollanda’nın Ajax takımıyla yapacağı maçlarda forma giyebilecek.

Haberin Devamı

UEFA cezayı açıkladı

UEFA'dan yapılan açıklamada, Juventus'un konuk ettiği Atletico Madrid'i 3-0 yendiği son 16 turu rövanş maçındaki gol sevinci sırasında "uygunsuz davranışta bulunduğu" gerekçesiyle hakkında disiplin soruşturması açılan Portekizli oyuncuya 20 bin avro para cezası verildiği belirtildi.

Simeone de para cezası aldı

Atletico teknik direktörü Diego Simeone, Juventus ile olan ilk maçta benzer bir hareket yapmış, UEFA bu hareket karşılığında kendisine uygunsuz hareketten dolayı 20 bin Euro, kulübe de 38 bin euro para cezası vermişti.