Skorer RTÜK ekip kurdu

RTÜK ekip kurdu

22.08.2008 - 00:14 | Son Güncellenme:

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman, kurum olarak yaptırılan, “Spor Programlarını İzleme Eğilimleri Kamuoyu Araştırması”nın sonuçlarını açıkladı.

RTÜK ekip kurdu

Araştırmaya katılan deneklerin yüzde 62.7’sinin, “Spor programlarının toplumsal şiddeti artırıcı nitelikte olup olmadığı” şeklindeki soruya  “Evet” dediğini belirten Akman, “Araştırmanın en önemli sonucu budur. Tribündeki kavgaların nedenleri her zaman tartışılmıştır. Elbette bunları sadece spor programlarına bağlayamayız. Ancak izleyiciler, programlardaki yorumların, toplumdaki şiddeti artırdığına inanıyorlar” dedi.
Zahid Akman şöyle devam etti:
“RTÜK olarak yeni sezonda futbolla ilgili spor yayınları için İzleme ve Değerlendirme Dairesi’nce özel bir ekip kurulmuştur. Bu programlar anında değerlendirilerek ilk kurul toplantısına alınacak, kanunumuzdaki ilkelere aykırı yayın yapanlar o hafta gerekli cezaya muhatap kılınacaktır. Sezon başlamadan yapılan birkaç program bizi ürkütmüş, korkutmuştur. Geçmişteki yapılan birtakım uygulamalardan ders alınmadığı gözlenmiştir. Reyting amaçlı yapılan, içeriği ceviz kabuğunu doldurmayacak bu programların, toplumdaki şiddeti artırdığı gerçeği göz önünde bulundurularak değerlendirilecek ve gereği yapılacaktır.”

Yazarlar