Beşiktaş RUS ABLUKASI

RUS ABLUKASI

15.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lokomotif Moskova, Fernandes ve Olcay Şahan için Beşiktaş’ın kapısını çalacak. Rus ekibinin, Olcay için 7 milyon euro teklif edeceği, temsilcimizin, satma kararı alması halinde, Fernandes için para ve Kasımpaşalı İbricic’i isteyeceği öğrenildi

RUS ABLUKASI

SERDAR SARIDAĞ

Rus kulübü Lokomotif Moskova’nın, Beşiktaş’a, Olcay Şahan ve Fernandes’i satın almak için teklif getirmeye hazırlandığı bildirildi.
Almanya’nın Kaiserslautern takımından Beşiktaş’a 800 bin euro bonservis bedeliyle geldikten sonra kariyerinin en başarılı sezonuna imza atan Olcay Şahan’a göz diken Lokomotif Moskova’nın, 7 milyon euro önereceği öğrenildi. Geçtiğimiz sezon 5 milyon euroya, Mustafa Pektemek’i çok istemesine rağmen Ukrayna’nın Dinyeper takımına vermeyen Beşiktaş yönetiminin, bu sezon 11 gole imza atan yıldız futbolcuyu da ilk planda satmayı düşünmediği ifade edildi. Olcay Şahan’ın bonservisinin daha değerli olduğunu savunan siyah-beyazlı yöneticilerin, Lokomotif Moskova’dan resmi teklif geldiği gün, bu oyuncu için 10 milyon euro isteyecekleri öğrenildi.
Bu arada Lokomotif Moskova’nın transfer planları arasına Fernandes’i de aldığı ortaya çıktı. Beşiktaş’ın, Portekizli yııldızı satmak istememesine karşın, Rus ekibinin teklif edeceği rakama göre hareket edeceği vurgulandı. Siyah-beyazlı takımın, Lokomotif Moskova’dan, Fernandes için para dışında, Kasımpaşa forması giyen, ancak bonservisini elinde bulunduran İbricic’i isteyeceği de belirtildi. Boşnak oyuncunun, iyi bir sezon geçirmesi nedeniyle Beşiktaş’ın listesinde olduğu öğrenildi.
Beşiktaş yönetimi, sezon öncesinde uyguladığı transfer politikasıyla yerli kalitesini yükselttiği için, Olcay Şahan dışında, Oğuzhan, Mustafa Pektemek ve Necip için de olası tekliflerde yüksek bonservis bedeli belirleyecek.

Haberin Devamı

İlk sezonunda parladı
Beşiktaş’ın sezon başında Almanya’nın Kaiserslautern takımından transfer ettiği Olcay Şahan, takıma bu sezon önemli katkı sağladı. Orta sahadan ileriye hızlı çıkışları ve düzgün vuruşlarıyla dikkat çeken 25 yaşındaki oyuncu, Süper Lig’de 33 maçta forma giyerken, bu karşılaşmalarda 11 gol attı, 3 de asist kaydetti.

Asist kralı
Beşiktaş orta sahasının önemli isimlerinden Manuel Fernandes, bu sezon zaman zaman sakatlıklar nedeniyle sahalardan uzak kalsa da forma giydiği maçlarda takımına katkı sağladı. Ligde 27 maçta oynayan deneyimli orta saha oyuncusu, 7 gol atarken, 8 de asistin altına imzasını attı. Fernandes, siyah beyazlıların en çok asist yapan oyuncusu olarak göze çarptı.