Skorer Rus ruleti!

Rus ruleti!

19.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde iki maçtır kaybetmeyen Karadeniz fırtınası, dün yenilgiyi tattı. İlk yarıyı Doumbia'nın golüyle yenik kapatan bordo-mavililer, ikinci devreye umutlu çıksa da önce Cauna, ardından da yine Doumbia'nın gollerine engel olamadı

Rus ruleti

Tarihinde ilk kez bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılan Trabzonspor, ilk mağlubiyetini CSKA Moskova'dan aldı: 3-0.
9. dakikada Adrian Mierzejewski’nin sağ taraftan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Giray’ın kafayla yaptığı vuruşta, top az farkla auta gitti.
29. dakikada Vagner Love’ın topuk pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Seydou Doumbia, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.
34. dakikada Colman’ın sol taraftan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Glowacki’nin kafayla yaptığı vuruşta savunmaya çarpan meşin yuvarlak az farkla kornere gitti.
48. dakikada savunmadan atılan topta Seydou Doumbia kaleciyle karşı karşıya kalırken, kalesini zamanında terk eden Tolga, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Direkten dönen top
54. dakikada Aldonin’in uzak mesafeden yaptığı vuruşta, top az farkla auta gitti.
76. dakikada Vagner Love’ın sağ taraftan yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Aleksander Cauna, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 2-0’a taşıdı.
84. dakikada sağ taraftan yapılan ortada Aleksander Cauna’nın gelişine yaptığı vuruşta top direkten döndü. Meşin yuvarlağı önünde bulan Evgeni Aldonin’in vuruşunda ise top az farkla auta gitti.
86. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Seydou Doumbia, Giray'dan kurtulduktan sonra yaptığı vuruşla Trabzonspor filelerini havalandırdı: 3-0.

Rus ruleti

Daha fazla şut daha çok korner
Trabzonspor, CSKA Moskova karşısında daha çok şut attı, daha çok korner kullandı. Bordo-mavililer 14 şutta sadece 2 kez kaleyi bulurken, rakip ise 13 şutta 5 kez kaleyi buldu. Karadeniz ekibi 9 korner ile maçı tamamlarken, CSKA Moskova 1 kez korner kullandı.

Haberin Devamı

Dostluk yemeği
Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi CSKA Moskova, yönetim kuruluna ve UEFA temsilcisine dün yemek verdi. Yemeğe bordo-mavili yöneticilerden Tuncay Bekiroğlu ve Nevzat Aydın, İdari Genel Sekreter Metin Kazancıoğlu, CSKA Moskova Genel Direktörü Roman Babaev ve UEFA Temsilcisi Joseph Kliment katıldı. Yemek sonrası yönetimler arasında karşılıklı hediye alış verişi yapıldı.

İmzanın nedeni
Trabzonspor Yönetimi, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılması istenen değişiklikliğe neden imza attığını açıkladı. Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Söz konusu yasada kulübümüzün değişmesini talep ettiği öncelikli madde, taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle, kulüp başkanları ve yöneticilerinin sorumluluk altında tutularak, ağır cezai müeyyidelerle karşılaşmaları konusudur" ifadesi kullanıldı.

Yazarlar