Euro2016 Ruslardan organize saldırı

Ruslardan organize saldırı

16.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

EURO 2016’yı şiddet olaylarıyla gölgeleyen Rus taraftarlar yine boş durmadı. Marsilya’dan sonra Lille’de İngiliz taraftarlara karşı organize saldırılar düzenlendi.

Ruslardan organize saldırı

EURO 2016’nın başlamasından bu yana şiddet olaylarıyla gündeme gelen Rus taraftarlar, aynı şekilde devam ettiler. Daha önce Marsilya’da İngiliz taraftarlara saldıran Ruslar, bu sefer Lille’de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

B Grubu maçlarının Lille’e taşınmasından sonra şehir değiştiren holiganlar, önceki gün, adeta şehirde terör estirdi. İngiliz ve Galler taraftarlarının oturdukları kafetaryaları basan Ruslar, polislerin müdahalesine rağmen durmak bilmedi. Gece saatlerine kadar olayların devam etmesinden dolayı polisler İngilizlerin kaldığı oteller ve sokaklarda sabaha kadar nöbet tuttu. Olaylara biber gazı ve coplarla müdahale eden polislerin Rus taraftarları göz altına aldıkları görüldü.

Göz altı esnasında ise Rusların nasıl organize oldukları gözler önüne serildi. Ağızlarında boksörlerin taktıkları koruyucular olan taraftarların tek tek üstleri arandı. Öte yandan Lille’de çıkan olaylarda göz altına alınan Rus taraftarlardan dördünün sınır dışı edilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Seçilen holiganlar

Rusya taraftarlarının çıkardığı olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Rus holiganların EURO 2016 için Fransa’ya gelmeden önce tek tek seçildiği tespit edildi. Sosyal medyaya düşen bir videoda, Fransa’da olay çıkaracak taraftarların kupa öncesinede Rusya’da kavga ettirildiği ve ayakta kalanların kupaya getirildiği belirlendi.

Ruslardan organize saldırı

Yazarlar