Galatasaray ‘Rüya değil, gerçek Old Trafford’dayım’

‘Rüya değil, gerçek Old Trafford’dayım’

21.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dany, Galatasaray formasıyla M.United’a karşı oynadığı ilk Şampiyonlar Ligi maçını unutamadığını belirterek, “Old Trafford’un ortasında kendime, ‘Şu an buradaysam bu yıllarca süren bir emeğin ürünü’ dedim ve kendimle gurur duydum” diye konuştu

‘Rüya değil, gerçek Old Trafford’dayım’

ONUR DİNÇER

Cim-Bom’un Kamerunlu savunma oyuncusu Dany Nounkeu, Afrika basınına geniş bir röportaj verdi. İlk sezonunda lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final başarısı yakalayan sarı-kırmızılı futbolcu birçok konuda çarpıcı ifadeler kullandı.
Sözlerine Galatasaray’a transfer öyküsüyle başlayan Dany, “Tunus’ta, milli takım kampındaydım. 2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlanıyorduk ve menajerim yanıma gelip, ‘Seni Galatasaray istiyor’ dedi. Önce duyduklarıma inanamadım, ardından da menajerime gereken şeyleri derhal yapmasını söyledim. Galatasaray’ı reddedemezdim. Gaziantepspor’da oynadığım için Türkiye ligini biliyordum ve bu benim için avantaj oldu” diye konuştu.
Fatih Terim’in kendisine yakın ilgi gösterdiğini kaydeden Kamerunlu stoper, “İmzayı attıktan sonra Fatih Terim benimle özel bir görüşme yaptı. Beni kendisinin istediğini ve bana güvendiğini söyledi. O zaman formayı giymem için büyük bir şansım olduğunu fark ettim ve bunu başardım” ifadelerini kullandı.
Dany, Galatasaray’da çok başarılı bir yıl geçirdiğini belirterek şöyle devam etti:
“İlk sezonum muhteşemdi. İlk Şampiyonlar Ligi maçımda hissettiklerimi anlatamam. Kendisine oyuncak verilen bir çocuk gibi mutluydum. Old Trafford’un ortasında kendi kendime, ‘Şu an Manchester’daysam, bu yıllarca süren bir emeğin ürünü. İlerlemeye devam etmeliyim’ dedim ve kendimle gurur duydum.”
Başarılı futbolcu, Drogba’nın takıma katılmasıyla daha farklı bir yapıya büründüklerine dikkat çekti. Dany, “Onun varlığı dünyadaki her takım için önemli. 6 ay içinde takıma büyük katkı yaptı. Öncesinde de kaliteli bir takımdık ama Drogba’nın gelişi bizi daha fazla kazanmaya odaklı bir takım haline getirdi” dedi.

Haberin Devamı

‘Chedjou aramadı’

Dany, vatandaşı Chedjou’nun transferini de değerlendirdi. Sarı-kırmızılı oyuncu, “Chedjou gelmeden önce benimle irtibata geçmedi ama zaten böyle bir şeye ihtiyacı yoktu. Geçmişte Galatasaray’la ilgili ne düşündüğümü onunla paylaşmıştım. Chedjou ile aynı bölgede oynuyoruz ama gelmesini kendim adına olumlu bir şey olarak görüyorum. Milli takımdan bir arkadaşımla Galatasaray’da da birlikte olmak çok güzel bir duygu. Bir vatandaşınızın yabancı bir kulüpte olması zaten her zaman güzel bir şeydir” yorumunu yaptı.