Skorer Rüyalarda buluşuruz

Rüyalarda buluşuruz

05.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, Polonya karşısında hem kötü oynadı, hem de hakemlerin akıl almaz düdükleri yüzünden maçı bir türlü koparamadı. Kerem’in son saniyedeki şutu çemberden dönünce dünya ikincisi ay - yıldızlı ekibimizin yoluna devam etme şansı dualara kaldı

Rüyalarda buluşuruz

Litvanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda A Grubu’nda mücadele eden Türkiye, 4. maçında Polonya’ya 84-83 yenildi ve 2. mağlubiyetini aldı.

Haberin Devamı

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası A grubu 4. maçında milli takımımız Rus hakemin komik kararları yüzünden Polonya'ya 84-83 yenildi. Ay yıldızlılar, ikinci tura yükselebilmek için bugünkü B.Britanya-Polonya maçını beklemeye başladı.
Maça çok kötü yüzde ile başlayan ve ilk 10 şutundan sadece 1 tanesini çemberden geçirebilen Türkiye, serbest atış çizgisinden bulduğu basketlere rağmen 7. dakikada 15-9 geriye düştü. Pota altını bir türlü devreye sokamayan ve rakibine kolay basket imkanı da tanıyan ay-yıldızlı ekibimiz, ilk periyodu 17-14 geride bitirdi.
İkinci çeyreğe Ömer Onan ve Preldziç’in penetreleri ile başlayan millilerimiz, 12. dakikada Enes’in basketiyle 18-17 öne geçse de, çok kötü hücum etmeyi sürdürdü, Polonya da üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 50 (12’de 6) isabet bulunca yeniden geriye düştü. Alan savunmasına döndüğü anlarda da potasında üç sayılık basketler gören Türkiye, buna rağmen oyunda kalmayı başarsa da, son saniyede yediği basketle soyunma odasına 39-35 geride gitti.
İkinci yarının başında 43-35 ile farkı 8 sayıya çıkaran Polonya karşısında mükemmel savunma yapan ve 10-0’lık seri bulan Türkiye, 24. dakikada 45-43 ile skoru lehine çevirmeyi başardı. Etkili savunmasını sürdüren ve 29. dakikada 7 sayılık farkı yakalayan ay-yıldızlı ekibimiz, hakemlerin art arda çaldığı faullerle bir anda aradaki fark kapandı. 3. çeyreğin sonunda Orhun Ene’ye çalınan teknik faulden doğan serbest atışlarla 4. periyota başlayan ve öne geçen Polonya karşısında Ender ve Hidayet’in basketleriyle yeniden üstünlüğü ele alan Türkiye, 35. dakikayı 75-68 üstün geçmeyi başardı.
Ancak yine çok kolay çalınan sportmenlik dışı fauller rakibi maça ortak etti. Polonya, bitime 12 saniye kala öne geçmeyi başardı. Son hücumda Kerem’in şutu çemberden dönünce maçı kazanan 84-83 ile Polonya oldu. Milliler bugün 17.45’te İspanya ile karşılaşacak.


Tek umut Britanya

2011 Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Takımımız’ın A Grubu’nda ilk 3 içine girmesi artık mucizelere kaldı. 4 maçtan 2 tanesini kazanan Türkiye’nin işi, İspanya’nın Litvanya’yı devirmesiyle iyice zorlaştı. Millilerimiz, gruptan çıkmak için, bugün Büyük Britanya’nın, Polonya’yı yenmesini bekleyecek. Bu gerçekleşirse Türkiye, İspanya’yı yenmesi durumunda puan farkı, yenilmesi durumunda ise Büyük Britanya ve Polonya ile gireceği üçlü averaj sonucu tur atlayacak.

Yazarlar