Skorer Sağlam, Ozan İpek için ne dedi?

Sağlam, Ozan İpek için ne dedi?

25.11.2011 - 17:14 | Son Güncellenme:

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatarasay'ın devre arasında Ozan İpek'i transfer edeceği iddialarına yanıt verdi.

Sağlam, Ozan İpek için ne dedi

Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, "Samsunspor galibiyetinin ardından pazartesi günü de Karabükspor'u yenmeyi hedefliyoruz. Karabükspor, bizim için çıkış maçı anlamında" dedi.

Haberin Devamı

Ertuğrul Sağlam, Galatarasay'ın devre arasında Ozan İpek'i transfer edeceği iddialarının hatırlatılması üzerine de "Ozan İpek'i vermeye hiç niyetimiz yok" dedi.

Ertuğrul Sağlam, Özel Bursa Acıbadem Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında Karabükspor maçının önemine değinerek şunları söyledi:

"Bizim için çok önemli bir deplasman maçı. Karabükspor'un bulundukları yer kimseyi kandırmasın. Yeni bir antrenörleri de var. Geçtiğimiz haftaların puan kayıplarının ardından geçtiğimiz hafta Samsunspor galibiyetinden sonra Karabükspor'dan alacağımız 3 puanın bizi üst sıralara çıkaracağını düşünüyorum. Bizim için çok kolay bir karşılaşma olmayacak. Ancak oyuncu arkadaşlarımız çıkıp kendi üzerlerine düşen görevi yapacak ve 3 puanı alacak."

Haberin Devamı

"TURGAY HERKESİN GÖNLÜNÜ FETHETTİ"

Puan cetveline bakıldığında, geçtiğimiz hafta aldıkları 3 puanla üst sıralara çıktıklarını hatıraan Ertuğrul Sağlam, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Böyle devam edersek, üçüncü sıraya çıkabiliriz. Aksini düşünmek bile istemiyorum. Bursasporluyum diyen herkesten takımlarına destek, biraz daha hoşgörü ve iyi niyet bekliyoruz. Bugün gazetelere göz attım, Turgay'ın olayını gündemde tutmaya çalışan var mı, diye baktım. Ancak bunu maalesef göremedim. Böyle güzel bir olayın ortadan kaldırılması, benim tuhafıma gitti. Bu da Türk medyasının bir gerçeği. Olumlu şeyler ön plana çıkarılmıyor. Medyanın biraz daha sorumluluk taşıyıp, böyle güzelliklerin ön plana çıkarılması ve teşvik edilmesinin önemli olduğunu, sıkıntılı süreçte çok daha fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Turgay, herkesin gönlünü fethetti. Turgay'a verilecek bir metal parçası veya ödül önemli değil. Çok da ihtiyacımız yok. Bu yaşananlardan sonra sarı kartın bir önemi de yok. Turgay için biz bir tören yapacağız."

"CAMİA BİZDEN BAŞARI BEKLİYOR"

"Biz büyük bir camiayı temsil ediyoruz" diyen Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti:

"Camia bizden başarı bekliyor. Biz oyuncu tercihi yaparken kendi gördüklerimizle kadro çıkarıyoruz. Bizler de hata yapabiliyoruz. Biz onu görüyoruz. Oynayanlar oynamayanlardan daha fazla gözümüze çarpıyor. Her futbolcu oynamak ister. 31 futbolcu da oynamak istiyordur. Demek ki olaya böyle bakmak lazım. Çocuk okulda zayıf aldığı zaman 'öğretmen zayıf verdi' diyor, ama iyi not aldığında '10 aldım' diyor. Futbolcular da iyi oynayınca 'kendim yaptım', yedek kalınca da 'antrenör yedek bırakıyor' diyor. Bunun için forma almak isteyen hak ettiği şekilde antrenmana çıkar ve çok çalışır."

Haberin Devamı

LİGDE GÜÇ DENGESİ VAR

Samsunspor maçını kazandıkları için övgü beklemediklerini de vurgulayan Ertuğrul Sağlam, bu konuda şöyle dedi:

"Kazandık, diye herkesin bizden övgüyle bahsetmesini istemek olmaz, ama Samsunspor'u Fenerbahçe ve Trabzonspor yenemedi. Bizim aldığımız galibiyeti ben önemsiyorum. En iyi takımlar bile en alttaki takımları yenemiyor. Ligde güç dengesi var. Biz geçen yılın ardından yeni bir takım oluşturduk. Bir taraftan kulübü zarara sokmadan transferler yapmaya çalışıyoruz, bir yandan takımı oluşturmaya çalışıyoruz, bir yandan da başarılı olmaya çalışıyoruz. Herkesin bu durumları gözden geçirmesi gerekiyor."

Haberin Devamı

"BÜTÇE SIKINTIMIZ VAR"

"Bursaspor'un her sezon bütçe sıkıntısı yaşadığı söylenir, gerçekten bütçe sıkıntısı çekiyor musunuz?" sorusu üzerine Ertuğrul Sağlam, şu cevabı verdi:

"Bursaspor'un 25-30 triyon borcu vardı, bunlar bitti. Başarıyla birlikte para geldi, ama oyunculara da ciddi paralar ödendi. Ozan İpek, 3 yıl önce 350 bin liraya oynuyorsa bugün 1 milyon 600 bin liraya oynuyor. (Ben şampiyon olmuş bir takımın oyuncusuyum. Beni Fenerbahçe, Galatasaray istiyor) diyor. Futbolcuların durumlarını da iyileştirmek zorundasınız. Buna karşılık şunu söyleyebilirim, Bursaspor, bu sezon şampiyon olmazsa veya ilk üçte yer alamazsa, gelecek sezonlarda futbolcusuna ödeyecek kadar bütçesi olmaz. Bursaspor üst sıralarda olursa, bu bütçe sıkıntısı da ortadan kalkar."

"OZAN İPEK'İ GÖNDERMEYECEĞİZ"

Ozan İpek ve Bangura ile ilgili sorulara da karşılık veren Ertuğrul Sağlam, devre arasında eksiklerini görüp takıma takviye yapmayı düşündüklerini vurgularken şunrları söyledi:

Haberin Devamı

"Ayrıca devre arasında hiç bir oyuncumuzu göndermeyi düşünmüyoruz. Aksine takviye yapmayı düşünüyoruz. Bangura, yeni yeni toparlanmaya başladı. İyi olduğu dönemdeki performansına henüz ulaşmış değil. İlerleyen günler ne getirir bilmiyorum, ama oynayacak düzeye geldiğini hissedersek takımda oynatırız. Bangura, ciddi bir sakatlık geçirdi. Kalıcı bir sakatlık değildi ama hafife alınmayacak sakatlıktı. Ozan İpek de takımın başarılı oyuncularından biri. Hakkında transfer söylentileri dolaşıyor, ancak Ozan İpek'i göndermeye hiç niyetimiz yok."

Yazarlar