Türkiye Kupası "Sahadan çekilen hükmen mağluptur"

"Sahadan çekilen hükmen mağluptur"

25.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, olaylar yüzünden yarıda kalan Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Beşiktaş derbisinin lehlerine tescil edilmesi gerektiğini söyledi.

Sahadan çekilen hükmen mağluptur

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı, siyah-beyazlıların Kadıköy’de sahadan çekildiğini belirtti, “Masada alınan skora değil, sahada oynanarak alınan sonuca saygılıyız. Hocamız yarım kalan maçın o noktadan oynanmasını arzu ediyor, ben ise lehimize olması gerektiğini söylüyorum. Kural ne diyor, sahayı terk eden hükmen mağlup olur, mesele bitmiştir” dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş’la geçtiğimiz hafta oynadıkları yarıda kalan Ziraat Türkiye Kupası maçının lehlerine tescil edilmesi gerektiğini söyledi.

Ülker Stadı’nda basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, 1995-1996 sezonunda Trabzonspor ile kupada oynadıkları olaylı karşılaşmayı hatırlatarak, “O gün Haluk Ulusoy, ‘Magnumla mı vuruldu’ dedi. Fenerbahçe hükmen mağlup edildi, 2 yıl ceza aldı, sonra ceza 1 yılı düştü. Cezamızı çektik ve kupada yeniden oynamaya başladık. Masada alınan skora değil, sahada oynanarak alınan sonuca saygılıyız. Hocamız ve arkadaşlarımız, yarım kalan maçın o noktadan oynanmasını onlar arzu ediyorlar, ben ise maçın kurallar gereği Fenerbahçe’nin hükmen lehine tescil edilmesi gerektiğini söylüyorum. Kural ne diyor, sahayı terk eden hükmen mağlup olur, mesele bitmiştir” dedi.

Haberin Devamı

‘Tiyatro yaptı’

Şenol Güneş’in açıklamalarına tepki gösteren Aziz Yıldırım sert sözler sarf etti.

Fenerbahçe Başkanı, “Perşembe günü burada Sayın Şenol Güneş tiyatro oynamıştır. Şenol Güneş gibi filozofça konuşan, eğitimci bir insandan o maçın oynanması için gerekli olan davranışı göstermesini hem isterdik hem beklerdik. O davranışı yaptıktan sonra istediği gibi konuşabilirdi ve haklı olurdu. Ama siz tiyatroyu yapacaksınız, kafanıza dikiş atılmadan dikiş atıldığı pozisyonlarına gireceksiniz, hastanelere gideceksiniz. Kanama var, kanama yok tartışmalarına gerek yoktu” diye konuştu.

‘Aradan çekilin’

Beşiktaşlı oyuncuların maçın ikinci yarısına provokasyon niyetiyle çıktığını iddia eden Fenerbahçe Başkanı, “Görüntüleri gördük. Tolga Trabzonlu, Şenol Güneş Trabzonlu, Mustafa Pektemek Trabzonlu. Trabzonlular 1995-1996 ve 2010-2011 yıllarında şampiyon olamamalarının acısını her platformda Fenerbahçe’den çıkarmaya çalışıyorlar. Bu yanlıştır. Trabzon’la Fenerbahçe’nin arasından bunlar çekilmelidir. İki dost kulübü düşman etmek için her gün yeni bir çalışma yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sahadan çekilen hükmen mağluptur

‘Sen tahrik ediyorsun’

Şenol Güneş’in Fenerbahçe maçlarındaki davranışlarını eleştiren Başkan Aziz Yıldırım, “Şenol Güneş Bursa’dan bağırıyor, burada havalar temiz diyor, sonra Beşiktaş’a gidiyor. Fenerbahçe neyse Beşiktaş da odur. Arkadaşlarıma içerdeyken şunu söyledim, en az sizler kadar temiziz. Biz, Şenol Güneş’in kariyerine saygı gösteriyoruz, o da Fenerbahçe’ye saygı göstermelidir. Beşiktaş’la Fenerbahçe Stadı’na geliyor bordo kravat takıyor, bordo elbise giyiyor. Sen tahrik ediyorsun” dedi.

‘Milat hep bize’

Başkan Aziz Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi bu olaylarda kumpas var. Organize şube ve spor şube incelemelerine devam ediyor, bittiği zaman tüm kamuoyu aydınlanacaktır” dedi.

Fenerbahçe’nin geçmişteki olaylı maçlarda yaşadığı mağduriyetleri hatırlatan Yıldırım, “Şenol Güneş, oyuncunun (Kjaer) gırtlağını sıkar bir şey denmez, hakeme küfür eder bir şey denmez ama filozof gibi davranır sonra da ben yapmadım der, herkes doğal karşılar. Fenerbahçe olunca her olayda milat kelimesi geçer. Fenerbahçe’ye olmazsa kimseye bir şey denmiyor. Denizli maçı 16 dakika uzatıldı, 20 defa maç durdu, şampiyonluğu kaçırdık. O gün maçın durdurulması ve lehimize karar verilmesi gerekmez miydi. Her şeye saygılıyız, TFF ve kurullarının da bize saygı göstermek için doğru kararı vermesini bekliyoruz. Her şeyi ilk defa Fenerbahçe üzerinden denemek bu ülkeye bir şey kazandırmaz. Bu camia iyice sıkışmış vaziyettedir” dedi.

Haberin Devamı

‘Hastaneye gidecektik’

Fenerbahçe Başkanı, Şenol Güneş’e geçmiş olsun dememesi hakkında, “Hastaneye giden bir kongre üyemizle Şenol Güneş’e geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Daha ileri gidip hastaneye gidecektik. Dediler ki ‘Gitmeyelim orada, taraftar var’ Bunun için gitmedik. Onlar Mehmet Topal’a, Hasan Çetinkaya’ya geçmiş olsun dedi mi? Her şeyi bizden bekliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Hakem tedbir aldırmadı’

Derbi devam ederken İdari Menajer Hasan Çetinkaya’yı aradığını açıklayan Başkan Aziz Yıldırım, “Hakeme söyle dirayetli olsun dedim. Hakemin cevabı, ‘Birinin kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim’ oldu. Sen provokasyon yapıyorsun. Kasıtlı gelmişsin o zaman” diye konuştu.

Beşiktaş ve Galatasaray’ın statlarında korner köşelerinden daha fazla madde atıldığını belirten Yıldırım, “Polis geliyor ve kalkanlar havaya kalkıyor. Neden haber gönderdiğim halde temsilcilere ya da emniyete kenarda durun kornerler rahat atılsın demiyorsun. Stat müdürüne git, emniyetle konuş, sahaya girsinler ve kalkanlarını kaldırsınlar dedim, onlar da hakem talimat verirse yaparız diyerek, yapmamışlardır. Birinin başına bir şey gelirse tatil ederim diyorsun, neden Ertuğrul’un Trabzon-Sivas maçında kafası yarılıyor kanlar içinde neden tatil etmedin” diye konuştu.

Demba Ba tepkisi

Aziz Yıldırım, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Göztepe maçından 2 gün önce Demba Ba’yı transfer etmek istediklerini söylemesine de sert çıktı. Yıldırım, “Göztepe’yle maçları vardı ve Demba Ba’yı transfer edeceklerini söylediler. Şekip Bey, Emenike için ceza aldı. Hiçbir şey yok. Emenike beraat etti, kendisi hapis yattı. Türkiye’de savcılar yok mu? Bir araya gelip konuşmak için hepimizin gerçek kimliğiyle ortada olması lazım. Biz gerçek kimliğimizle ortadayız. Onlar değil. Herkes samimi olacak, ‘ben’ demeyecek ‘biz’ diyecek. O zaman her yerde konuşuruz” yorumunu yaptı.

‘Taraftar inebilirdi’

Aziz Yıldırım, Tolga Zengin’in annesi vefat ettiğinde Fenerbahçe tribünlerinin sergilediği davranışı hatırlatarak, “Tribünler onun için tezahürat yaptı. Onu unutmasın, Fenerbahçe tribünleri, ‘Allah rahmet eylesin’ dedi. Herkes dua etsin ki, o stattaki tüm seyirciler aşağıya inmediler. O tahriklerle o seyirciler aşağıya inebilirdi, daha vahim olayları hepimiz yaşardık” diye konuştu.

Sahadan çekilen hükmen mağluptur

‘Yalanlar görüntülerde yok’

Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş cephesinin iddialarına sert çıktı, “Olay anında ilk yansıyanlar yalandır. Teknik direktörün kafasına koltuk atıldı, oyuncular hakemden izin alarak çıktı, hocamızın kafası yarıldı. Bu üç yalanın hangisi görüntülerde var” ifadelerini kullandı.

Ülker Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında ilk sözü Asbaşkan Şekip Mosturoğlu aldı. Çok sayıda medya mensubunun izlediği toplantıda derbide yaşanan olaylar büyük ekranda gösterilerek anlatıldı.

Beşiktaş’ın iddialarına yanıt veren Mosturoğlu, “Tolga bir taraftarla göz göze geliyor. Oğuzhan, Tolga’yı bu olayı başlatması için teşvik ediyor. Kavga büyüyor. Hem emniyete hem de TFF’ye sunuldu bu görüntüler. Olay anında ilk yansıyanlar yalandır. Teknik direktörün kafasına koltuk atıldı, oyuncular hakemden izin alarak çıktı, hocamızın kafası yarıldı. Bu 3 yalanın hangisi görüntülerde var? Bizce olay çok açık. Beşiktaşlı futbolcular maç tatil edilmeden sahayı terk ettiler. Gökhan Gönül durumu anlayarak diğer futbolcuları uyarıyor. Aykut hoca iyi niyetli davrandı, ‘Kaldığı yerden devam edilsin’ dedi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Otto Bariç kararı emsal alınarak hükmen Beşiktaş yenilgisine karar verilmeli” dedi.

Hakem Mete Kalkavan’ın, Beşiktaş’ın sahadan çekildiğini gördüğünü belirten Şekip Mosturoğlu, “Kalkavan, Şenol Güneş ve futbolcuları iki kez sahaya davet ediyor. Güneş sahaya çıkmayı reddediyor. Mete Kalkavan bu andan itibaren durumu kurtarmak için çekilme olgusunu değiştiriyor ve maçı tatil ediyor. Olayların meydana gelmesine sebebiyet veren Beşiktaşlı oyuncular ama sadece, Tolga Zengin disiplin kuruluna sevk edildi” diye konuştu. Mosturoğlu, olası maddi kayıplar için Tolga hakkında hukuki girişimde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

‘Raporda dikiş atıldı yazmıyor’

Mete Kalkavan’ın, Şenol Güneş’in kafasına dikiş atıldığını görmediğini ifade eden Şekip Mosturoğlu, “Kalkavan, Şenol Güneş’in yaralandığını nasıl tespit ediyor?” dedi.

Mosturoğlu şöyle devam etti: “Kalkavan ve yardımcısı Suat Arslanboğa, müsabaka temsilcisi Vahap Şimşek’in kendilerine Şenol Güneş’in kafasına dikiş atıldığını söylediğini raporunda yazıyor. Vahap Şimşek’in raporunda ise 5 dikiş atıldığı ve hastaneye kaldırıldığı yazılmıyor. Talimatın 76. maddesinde ‘Aksi inkar edilmediği sürece müsabaka temsilcisinin raporu kabul edilir’ diyor. Raporlar arasında farklar var. 76. maddeye göre bu olay, oyun alanı dışında gerçekleştiğine göre Vahap Şimşek’in raporu emsal alınmalı. Mete Kalkavan’ın raporu dikkate alınamaz. Diğer iki federasyon tem silcisinin de raporlarında dikiş atıldığı yazılı değil.”

Sahadan çekilen hükmen mağluptur

‘Güneş parasını aldı, Tahkim kararını verdi’

Şekip Mosturoğlu, Şenol Güneş’in 2004 yılında A Milli Takım’dan ayrılış süreciyle ilgili kendisine yönelik ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sarı-lacivertli yönetici, “23 Mart 2004’te TFF, Güneş’in 5 aylık ücretini yatırarak sözleşmeyi feshetti. 2000 yılında Digitürk ödeme güçlüğü çekiyordu. Digitürk kuruna geçmişti TFF. Kendi iç yönetmeliğiyle de döviz üzerinden vermeye başladı çalışanlarının maaşını. 4 yıl boyunca parasını bu şekilde aldı. Hiçbir şekilde itiraz etmedi. Paraya değer vermeyen Sayın Hocam, 48 aylık maaş farkını talep etti. Tahkim bunu da reddetti. Sözleşmeden 500 bin doları alamadığını iddia etti. O gün Tahkim reddetti. Hocaya soruyorum, 15 yıl olmuş. Kesinleşmiş Tahkim kararıyla bu parayı hak etmedin. 5 aylık ücretini aldığın Tahkim’le açık. İnsanların gözünün içine baka baka bizleri zan altına alıyorsun. Senin filozofik yapına ne kadar yakışıyor?” diye konuştu.

‘FETÖ iletişimi’

Şekip Mosturoğlu medyada yer alan, “UEFA kararı bekliyor” haberlerine de sert tepki gösterdi. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı, “UEFA’nın bu konuyu soruşturduğu söylenmekte. Bu bizim 3 Temmuz’da gösterilen UEFA sopasının yeni bir halidir. Fenerbahçe camiası ve spor kamuoyu bu kolay oyuncaklarla tatmin olmaz. FETÖ’nün bir aleti olan bu iletişimin bir son bulması gerekmektedir” dedi.

Sahadan çekilen hükmen mağluptur

Yazarlar