Skorer Sakaryaspor zorlu virajda

Sakaryaspor zorlu virajda

21.02.2012 - 12:26 | Son Güncellenme:

.

Sakaryaspor zorlu virajda

Bank Asya 1. Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Sakaryaspor, üst üste 5 maç kaybederek 17. sıraya geriledi.

Spor Toto 2. Lig’den Bank Asya 1. Lig’e yükselen yeşil-siyahlı ekip, transfer yasağı nedeniyle sezona alt yapı ağırlıklı bir kadroyla başladı. Ligde kalma hedefiyle sezona başlayan Sakarya temsilcisi, ligin ilk haftasında sahasında TKİ Tavşanlı Linyitspor’u yenmeyi başardı.

Lige üç puanla başlayan Sakaryaspor, ardından oynadığı 6 maçtan da puan çıkaramadı. Üst üste kaybedilen maçların ardından son sıralara doğru gerileyen Sakarya temsilcisi, ligin ilk yarısında 13 maç üst üste kazanamadı.

Ligin 15. haftasında İstanbul Güngörenspor, Kayseri Erciyesspor ve Giresunspor’u mağlup ederek ligde kalma umutlarını artıran Sakaryaspor, ligin ikinci yarısında üst üste 5 maçta puan alamadı. Geride kalan 22 haftada sadece 17 puan toplayabilen yeşil-siyahlı ekip, kümede kalma mücadelesi verdiği Göztepe ve Denizlispor ile aradaki puan farkının açılmasını engelleyemedi.

Teknik Direktör Şaban Yıldırım’ın görevden ayrılmasından sonra Yılmaz Vural ile anlaşan Sakaryaspor, bu hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek. Sakarya temsilcisi, maçtan puan çıkaramadığı takdirde ligde kalma umutları iyice azalacak.

Yazarlar