Basaksehir "Şampiyon olamazsak başarılıyız diyemem"

"Şampiyon olamazsak başarılıyız diyemem"

30.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, istikrarlı büyüyen bir takım olduklarını söyleyerek, “Belki ligi ikinci, üçüncü bitirsek futbol camiası tarafından başarılı bulunabiliriz ama ben şampiyon olamazsak ‘Başarılıyız’ diyemem” dedi.

Şampiyon olamazsak başarılıyız diyemem

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, sezon sonunda şampiyonluk dışındaki bir sonucun kendileri açısından başarısızlık olarak kabul edileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası’na katılan Gümüşdağ’ın burada yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

- Belki ligi ikinci, üçüncü bitirsek futbol camiası tarafından başarılı bulunabiliriz ama ben şampiyon olamazsak ‘Başarılıyız’ diyemem.

- Biz istikrarlı şekilde büyüyen bir takımız. Bu sezon hedefimiz şampiyonluk. Bizi zorlayacak takımlar belli, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş her zaman şampiyonluğa oynar. Bence 3-4 takım arasında son ana kadar bir yarış olacak.

- Fatih hoca yakın dostumdur. Galatasaray’da da önemli ilklere, başarılara imza attı. Galatasaray’ın Fatih Terim tercihinin doğru olduğunu düşünüyorum.

- Lider takımın başkanıyım, burada hedeflerimiz ve vizyonumuz var. Galatasaray başkanlığıyla ilgili bir düşüncem yok.

Haberin Devamı

- Belli bir iki yere transfer olabilir ama netleşmiş bir şey yok.

- Arda Turan isminin lider takım Medipol Başakşehir ile anılıyor olması normal ve doğal. Böyle bir gelişme olursa kamuoyuyla paylaşırız ama şu an için bir şey yok.

- Başakşehir Futbol Kulübü’nü satmak gibi bir düşüncemiz yok. Uluslararası şirketler nasıl ortaklık, evlilik yapıyorsa biz de böyle bir yapı bulursak bu ortaklığa açık olduğumuzu söylüyoruz.

- Mart ayında Çin’de Şanghay’da bir sunumumuz olacak. Başakşehir’in daha da büyümesi için neden olmasın?

- Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde devletimiz üzerine düşeni tamamıyla fazlasıyla yaptı ama aynı oranda biz yapamadık. Bizler, kulüpler, futbol federasyonu bu anlamda başarılı diyemem.

- Emre Belözoğlu umarım futbola devam eder. Etmese de biz her zaman ona bu ailede bir yer buluruz.

‘Hakemler o kadar yalnızlar ki...’

Başından bu yana video hakemliğin savunucusu olan Göksel Gümüşdağ, “Maçı izliyorum, penaltı gibi geliyor ama televizyona baktığımda ‘penaltı değilmiş’ diyorum. Zaman zaman hakem de bunu yaşıyor. Hakemlik herkesin kolay kolay kabul edebileceği bir meslek değil. Hakemler o kadar yalnızlar ki... Bundesliga, Serie A, şimdi Fransa da ‘önümüzdeki yıl başlıyoruz’ diye açıkladı. Biz de önümüzdeki sezon video hakemliğine başlıyoruz. Video hakemliği, hataların yüzde 70’ini yok eder. Siyahla beyazı yok edeceğim ama gri pozisyonlar olabilir. Bunu zaten sıfıra indirmemiz mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı




Yazarlar