Tenis Şampiyon Taro Daniel

Şampiyon Taro Daniel

07.05.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Garanti Koza’da büyük çekişmeye sahne olan ve sadece ilk seti 1.5 saat süren TEB BNP Paribas Istanbul Open finalinde gülen Taro Daniel oldu. Tunuslu Jaziri’yi 7-6, 6-4’lük setlerle yenen Japon raket, kariyerinin ilk ATP kupasını kaldırdı.

Şampiyon Taro Daniel

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas Istanbul Open’da tekler finali büyük bir heyecana sahne oldu. Seribaşı olmayan iki tenisçi Taro Daniel ile Malek Jaziri’nin karşı karşıya geldiği kupa mücadelesinde gülen Japon Daniel oldu. Garanti Koza Park’taki karşılaşma yağış nedeniyle, üzeri açılır kapanır kortta, kapalı bir şekilde oynandı.

Japon Taro Daniel oyuna servis atarak başladı ve servisini kazandı. Sonrasında Tunuslu Malek Jaziri’de kendi servis oyununa tutundu. Karşılaşma 4-4’e geldiğinde iki oyuncu da servisini kırdırmamıştı. Ancak dokuzuncu oyunda Jaziri bu seriye son verdi, rakibinin servisini kırarak durumu 5-4 yaptı. Ardından bu sefer Daniel servis kırarak tekrar eşitliği sağladı: 5-5. İki oyuncunun kendi oyunlarına tutunmasıyla tie-break’e giden ve 1 saat 26 dakika süren ilk seti 7-6 (7-4) kazanan Taro, öne geçti.

Haberin Devamı

İkinci sete Japon raket servis kırarak başladı. Ardından dördüncü oyunda Jaziri, sonraki oyunda tekrar Taro Daniel servis kırdılar. Bu bölümde 3-2 öne geçen 25 yaşındaki tenisçi, sonrasında üstünlüğünü sürdürdü, 6-4 ile seti alarak 2 saat 22 dakika süren maçı aldı. Taro Daniel kariyerinin ilk ATP finalinde ilk şampiyonluğunu elde etti. Çiftlerde ise 1 numaralı seribaşları Ben McLachlan-Nicholas Monroe’yu 3-6, 6-3, 10-8 yenen Robert Lindstedt-Dominic Inglot çifti, şampiyon oldu.