Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi'nin "en"leri

Şampiyonlar Ligi'nin "en"leri

12.12.2014 - 11:52 | Son Güncellenme:

2014-2015 sezonu Şampiyonlar Lig grup maçlarının sona ermesiyle devler şaşırtmadı, grup maçlarında öne çıkanlar ve detaylar haberde..

Şampiyonlar Liginin enleri

İşte Şampiyonlar Ligi grup maçları sonunda öne çıkanlar;

Haberin Devamı

Real Madrid full çekti: şampiyonlar ligi’nde grup maçları sona ererken namağlup üç takımdan biri olan Real Madrid oynadığı 6 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı. Madrid temsilcisi, 6 maçta 16 gol atarken kalesinde sadece 2 gol gördü. Chelsea 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. 17 golle en golcü takım unvanının sahibi olan Maviler, topu sadece 3 kez kendi kalesinde gördü. Bir diğer namağlup ekip Porto ise, 4 galibiyet ve 2 beraberlik alırken 16 gol kaydetti.

Monaco’ya gol atmak zor: Şampiyonlar Ligi’nde en az gol yiyen ekipler sıralamasının zirvesinde ise kalesinde yalnızca bir gol gören Fransız takımı Monaco yer aldı. Bayer Leverkusen, Zenit ve Benfica'nın bulunduğu C Grubu'nu, 3 galibiyet ve bir yenilgiyle lider bitiren Monaco'nun bu başarısında en büyük pay, Hırvat kaleci Danijel Subasic’e ait. Yaptığı kurtarışlarla takımına çok şey katan Subasic, grup maçlarının en iyi isimlerinden biri olarak dikkat çekti.

Haberin Devamı

Roma’yı da yaktılar: Grup maçlarında en çok gol atılan maç kategorisinde ilk sırayı Roma – Bayern Münih maçı aldı. Bavyera temsilcisi rakibini deplasmanda 7-1 mağlup etti. S.Donetsk’in BATE Borisov’u 7-0 yendiği maç ise grup aşamasının “en farklı biten” karşılaşması olarak kayıtlara geçti.

Messi, rekorları alt üst etti: FC Barcelona’nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, grup aşamasında Şampiyonlar Ligi tarihine geçti. Attığı 8 golle toplamda 75 gole ulaşan Arjantinli yıldız, Raul Gonzalez’e ait 71 gollük rekoru da tarihe gömdü.

En fazla koşan Gordeychuk: BATE Borisov’un başarılı futbolcusu Gordeychuk, grup maçları sonunda en fazla mesafe kat eden isim oldu. Her ne kadar takımının kalesinde gördüğü 24 gole engel olamayan Gordeychuk, 6 maç sonunda 74,5 kilometre koşarak bu alanda ilk sırada yer aldı.

Asistte İspanyol ateşi: İspanyol futbolcular Cesc Fabregas ve Koke, asistleriyle takımlarının gruplarını lider bitirerek bir üst tura çıkmalarında önemli pay sahibi oldu. Chelsea'nin başarılı orta saha oyuncusu Cesc Fabregas ve Atletico Madridli Koke, verdikleri 4'er gol pasıyla "en fazla asist yapan" futbolcular olmayı başardılar.

Haberin Devamı

Şut deyince Bayern: Alman temsilcisi Bayern Münih, grup maçları sonunda kaleye en fazla şut atan takım oldu. Maç başına 20,5 şut atan ekip toplamda 123 şutla ilk sırayı alırken, kaleye isabet konusunda ise 47 şutla Real Madrid’in hemen arkasında yer aldı. Rakip kalelere 121 şut atan Real Madrid, 48 isabetli şutla bu alanın zirvesinde kendine yer buldu.

Topun efendisi Guardiola: B.Münih teknik direktörü Pep Guardiola, topla oynama ve pas konusunda rakip tanımıyor. FC Barcelona’yı çalıştırdığı dönemde bu alanın rakipsiz lideri olan Guardiola aynı metedolojiyi Bayern’de de uygulamayı başardı. Grup maçları sonunda 4 bin 437 pas yapan Bayern Münih, %91 pas isabeti ve %64 topla oynama oranlarıyla ilk sırada yer aldı ve Barça’nın üzerinde olduğunu gösterdi.

Kaleyi görünce affetmiyor: Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo, attığı 18 şutla kaleye isabet konusunda en başarılı isim oldu. Şampiyonlar Ligi’nde 5 gol kaydeden Ronaldo’dan sonra bu alandaki en etkili ikinci isim Lionel Messi’den başkası değil. Messi, 8 gole ulaşırken 12 isabetli şutla dikkat çekti.

Haberin Devamı

Son çeyrekte gol düellosu: Devler Ligi’nde grup maçları sona ererken en çarpıcı istatistiklerden biri de atılan gollerin dakikaları oldu. Gruplarda en fazla gol son çeyrekte yani 75-90 dakika aralığında atıldı. Takımlar bu süre zarfında 59 gol kaydetti.