Galatasaray ŞAMPİYONLUĞA 68 PUAN YETER

ŞAMPİYONLUĞA 68 PUAN YETER

24.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in ilk yarısında 33 puan toplayan sarı-kırmızılılar, İtalya ve İngiltere’de genel olarak kullanılan iç sahada 3, deplasmanda 1 puan formülüne göre plan yapıyor. İkinci yarıda evinde 9, deplasmanda 8 maça çıkacak olan Aslan, 68 puanın mutlu son için yeterli olmasını bekliyor

ŞAMPİYONLUĞA 68 PUAN YETER

NEVZAT DİNDAR

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını 33 puanla zirvede tamamlayan Galatasaray’da, teknik kadro 2012-2013 sezonunda şampiyonluk için gerekli olan puanı hesapladı.
Sarı-kırmızılıların, İtalya ve İngiltere’de genel olarak kullanılan iç saha (3), deplasman (1) puanlama sisteminden yola çıkarak 68 puana ulaştıkları öğrenildi. Ligin ilk yarısında sahasında 8, deplasmanda ise 9 maç oynayan Cim-Bom, 33 puanla hedefe varırken, ligin genel akışı içerisinde bu hesaplamanın yapıldığı vurgulandı. Cim-Bom ligin ikinci yarısında sahasında 9, deplasmanda 8 maç oynayacak.
İlk devrede sahasında puan yitirdiği maçlar olmasına karşın, deplasmandaki artılarla durumu kurtaran sarı-kırmızılıların matematiksel hesabına göre, ikinci yarı için 35 puan yeterli görünüyor.
Lig tarihinde ilk yarıyı en az puanla lider tamamlayan Galatasaray’ın, sezon başındaki puan hesabanın kesinlikle gerçekleşmediği, ama buna karşın iç saha (3) - dış saha (1) formülünün sonuç itibariyle tutmasının memnuniyet verici olduğu dile getirildi.

Haberin Devamı

Sürprizler çoğaldı
Sarı-kırmızılı teknik kadronun, İtalya ve İngiltere’de yoğun olarak uygulanan sistemi dikkate almasında, Türkiye Ligi’nde özellikle bu sezon takımlar arasındaki güç farkının azalması ve puan kayıplarının bir hayli yükselmesinin etkili olduğu kaydedildi. Ligin ilk yarısında Galatasaray 18, Beşiktaş, 21, Fenerbahçe 24, Trabzonspor ise 27 puan kaybetti.

Terim’in seçimi Phuket Adası
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ilk devrenin yorgunluğunu, ailesi ile Tayland’ın dünyaca ünlü turizm adası Phuket’te atacak. Terim, kısa bir süre önce tatile çıkan eşi Fulya hanım ile kızları Merve ve Buse ile damadı Ahmet Baran Çetin’in yanına dün gitti. Tecrübeli teknik adamın, 1 Ocak’a kadar burada tatil yapacağı belirtildi. Bu arada 2 Ocak’ta Florya’da toplanacak olan sarı-kırmızılı takımın, 15 günlük süreyi Alanya ve Dubai’de hazırlanarak geçirmesi bekleniyor.