Basketbol Şampiyonluğun anahtarları

Şampiyonluğun anahtarları

15.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Euroleague, final yolunda mücadele edecek temsilcilerimizi analiz etti; iki yıldız ismi ön planda gösterdi.

Şampiyonluğun anahtarları

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko’da Ali Muhammed, Anadolu Efes’te de Shane Larkin’in şampiyonluk yolunda belirleyici olacağı incelendi. Sezon boyunca yaptıkları işler, en güçlü noktaları ve takıma katkıları detaylıca verildi, final kadar heyecanlı bir maçın geçmesini sağlayacakları kaydedildi.

THY Euroleague’de Final Four için geri sayıma geçildi. Euroleague’de resmi medya organlarından özel bir analiz yayınladı. İspanya’da Final Four’da mücadele edecek 4 takım; Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes, Real Madrid ve CSKA Moskova’dan 4 kilit isim ön plana çıkarıldı. Fenerbahçe Beko’da Ali Muhammed ve Anadolu Efes’te Shane Larkin; şampiyonluk şansını etkileyecek isimler olarak gösterildi.

Fenerbahçe Beko’da Ali Muhammed’in üç sayı gücü öne çıkarılıp, “F.Bahçe Beko’nun Final Four’a kalmasındaki en önemli etkeni merak ediyorsanız; Ali Muhammed’i izlemelisiniz. Üç sayı çizgisinden bulduğu basketler çok önemli katkı sağladı. Sezon genelinde ve özellikle play-offlarda yüzde 60’a varan üç sayı isabeti vardı. En ilginci bu üç sayıları bulurken farklı metotlar kullanmasıydı. Adeta fileleri eritti. Perdeleme ve devrilmelerden çıkarak attığı üçlükler ya da savunmanın üzerinden atılan pasları alıp, neredeyse potayı görmeden bulduğu başarılı sayılarını gösterebiliriz. Ayrıca boyalı alana da girip, kendisini savunan oyunculardan çekinmeyip kısa boyuna da bakmadan uzunların arasından topu çembere sokuyor. Bununla beraber çok hızlı bir şekilde topu rakip sahaya getirip, boştaki arkadaşlarına şut pasları veriyor. Zalgris’le oynanan play-off mücadelesinde omzu üzerinden attığı çengel paslarına da bakın. Bir keresinde benzer şekilde Sloukas’a çıkardığı çengel pası buldukları kolay basket... Herkesin gözü Ali Muhammed’de olmalı. Eğer bu başarısını sürdürürse Fenerbahçe maçlarını kazanır” denildi.

Haberin Devamı

Anadolu Efes’te de Shane Larkin’in özellikle Barcelona maçı performanslarına değinilip, “Ortalama 20 sayı ile takımını Final Four’a taşıdı. Barcelona, Larkin’in potaya gidişlerini durduramadı. Larkin’i savunmaya çalışan oyuncular perdelenince, Larkin hızlıca sayı bulabiliyor. Larkin ayrıca hızını çok iyi kullanıp, turnikeleri çok rahat bitiriyor. Yine Barcelona eşleşmesinde özellikler perdelemeleri çok iyi kullanıp, üç sayı isabetleriyle rakibini perişan etti. Bunun yanında oyun kuruculuğu da arkadaşlarına kolaylık sağlıyor. İçeri kat edişleri, uzun pasları, yüksekten bıraktığı pasları. Barcelona maçlarında sahada her yerde Larkin vardı. Barcelona’yı Larkin dağıttı ve Anadolu Efes, Final Four’a kaldı” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Özel tanıtım
Avrupa basketbolunun en heyecanlı organizasyonu olan Euroleague’de Final Four’a 2 gün kala özel bir tanıtım yapıldı. 17 Mayıs Cuma günü başlayacak mücadeleler öncesi, 4 takımın oyuncuları, şehirleri ve coachları özel bir video ile bir araya geldi.
İstanbul, Madrid ve Moskova’dan kesintiler sunulurken, 4 takımın coachu da videoda yer aldı.

Vitoria hazır!

THY Euroleague’de Final Four’a ev sahipliği yapacak olan İspanya’da Vitoria şehri konuklarını bekliyor. Euroleague tarafından verilen son haberlere göre, hem maçların yapılacağı Fernando Buesa Arena hem de şehirde tüm hazırlıklar tamamlandı.
Konuyla ilgili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Gorka Urtaran, “Biz sporu çok seven ve sporla yaşayan bir şehriz. Biz Final Four’a ev sahipliği yapmayı çok önemli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Buraya gelecek misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayıp, basketbola olan ilgimizi ve sevgimizi göstereceğiz” dedi.