Beşiktaş Şampiyonluk ustası

Şampiyonluk ustası

23.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın bu sezonki kahramanı Atiba, şampiyonluk yarışında takımının en tecrübelisi. Kopenhag ve PSV günlerinde hep zirvede olan Kanadalı, kariyerinde yeni bir zafere hazırlanıyor.

Şampiyonluk ustası

CELAL UMUT EREN

Beşiktaş’ta bu sezon gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan Atiba Hutchinson, 29 maçın tamamında oynayarak en istikrarlı isim oldu. Kartal’ın gizli kahramanı, şampiyonluk yarışında da takımının en tecrübeli oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Özellikle Danimarka’da Kopenhag’da oynadığı 2005-10 yılları arasında 5 senede 5 şampiyonluk kazanan tecrübeli orta saha, Franz Beckenbauer’den yılın futbolcusu ödülünü almıştı.

Essien’in akıllısı!

Burada kazandığı şampiyonluk nedeniyle, ‘Essien’in akıllısı’ ve ‘Teknik Patrick Vieira’ lakaplarını alan 33 yaşındaki yıldız, 2010’da geçtiği PSV’de de devam ederek, 1 lig ve 1 kupa zaferleriyle hızını kaybetmedi.

Kariyeri boyunca sağ bek, stoper ve kanat bile oynayan ve hiç istikrarını kaybetmeyen Atiba’nın bir diğer özelliği kronik astımı olmasına rağmen oynadığı son 3 takımda hiçbir maçı kaçırmaması oldu.