Skorer Şampiyonun karnesi

Şampiyonun karnesi

05.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonun karnesi

Şampiyonun karnesi

       GALATASARAY 97/98 Lig Sezonu'nun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Tüm camiayı, yönetimi, Fatih Terim ile yardımcılarını ve futbolcuları elde ettikleri bu başarıdan dolayı kutluyoruz.
       Galatasaray'ın günümüz futbolunun istediği birbirlerinin özelliklerini tamamlayan oyunculardan kurulu geniş ve kaliteli kadrosu var. Fatih Terim'in uygulattığı yüksek tempolu, prese dayalı oyunu; çok adamla karşı alana yıkma prensibindeki anlayışta başarılı olmak için iki önemli şart gerekiyor. Birincisi yüksek fizik kondisyona ulaşmak ve bunda devamlılık sağlamak. İkincisi de kollektif uyumun yerleşmesi.
       Devre arası hazırlıklarının iyi değerlendirilmesi ve genel idman ciddiyeti ligin ikinci yarısında takımın fizik gücünü üst düzeye çıkardı. Kollektif uyum da her geçen gün gelişince Galatasaray hem ofansif zenginlik yakaladı, hem de takım savunmasındaki sıkıntılar en aza indi. Çok koşmak, isabetli pas trafiği ile fazla top kaybetmemek, orta saha - defans bütünleşmesinde eskiye oranla istikrar sağlarken, geride geniş alanda az adamla yakalanma rahatsızlığı da önemli ölçüde giderildi. Bu şekilde şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Teknik Direktör Fatih Terim'in kafasında düşündüğü saha içi kurgusu oturdu.
       Galatasaray genelde görevlerin paylaşıldığı bir takım oyunu sergiledi. Gösterdikleri üstün performansla iki isim ön plana çıktı. Ülkemizde alternatifi olmayan çağdaş forvet tipi Hakan Şükür ve çok yönlü değişik yetenekleri ile adeta ışınlanmış gibi bütün bölgelere ofansif ve defansif ağırlık koyan Okan Buruk. Bu çağdaş ikili Avrupa 2000 elemelerinde de Türk Milli Takımının en önemli silahları olacaktır.

Yazarlar