1.Lig Samsunspor 3 hazırlık maçı daha yapacak

Samsunspor 3 hazırlık maçı daha yapacak

02.08.2016 - 16:18 | Son Güncellenme:

Samsunspor Teknik Direktörü Engin Korukır, hazırlık maçı yapacak takım bulmakta sıkıntı çekmediklerini belirterek, sezon başlayana kadar 3 hazırlık maçı daha yapacaklarını söyledi.

Samsunspor 3 hazırlık maçı daha yapacak

Kırmızı-beyazlı takımın teknik patronu Engin Korukır, 2. etap kamp gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Kızılcahamam’daki kampı Ümraniyespor maçıyla sonlandıracaklarını ifade eden Korukır, yapılacak diğer hazırlık maçları ve sözleşme imzalanacak genç futbolcular hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Kampın çok iyi geçtiğini vurgulayan Teknik Direktör Engin Korukır, “Çok iyi çalışıyoruz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Uzun zamandır lige hazırlanıyoruz. Hiç bir sıkıntımız yok. 4 Ağustos’ta Ümraniyespor ile bir hazırlık maçı daha oynayacağız. Sonrasında ayın 5’inde sabah idman yapıp Samsun’a döneceğiz. Samsun’daki çalışmalarımıza da 8 Ağustos’tan sonra devam edeceğiz. Samsun’da 2 tane hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz. Lige en iyi şekilde hazırlanıp girmek istiyoruz” dedi.

“Hazırlık maçları fikstür yüzünden iptal oldu”

Adana Demirspor, Sivasspor ve Trabzonspor maçlarının lig fikstürü nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan Engin Korukır, “Trabzonspor ile hazırlık maçı yapacaktık. Bu, onlardan bize gelen bir talepti. Sonra onlar bunu iptal ettiler. Hazırlık maçı yapacağımız günde bile idman yapıyoruz. Hazırlık maçı yapmaya takım bulamadığımız yönündeki haberler doğru değildir. Biz bütün programımızı yapmıştık. İlk lig maçında Adana Demirspor ile karşılaşacağımız belli olunca o hazırlık maçını iptal ettik. 3. maçımız da Sivasspor’la olunca o maçı da iptal etmek zorunda kaldık. Giresunspor ve Balıkesirspor’la maç yaptık. Ümaniyespor ile de maç yapıp bu kampı tamamlayacağız. Planımızda 5 tane hazırlık maçı yapmak vardı. 2 tane hazırlık maçını da Samsun’da yapacağız. Samsun’daki hazırlık maçlarıyla alakalı olarak Rizespor hocası Hikmen Karaman ile görüşeceğim. Uygun olurlarsa onlarla oynayacağız. 2. hazırlık maçını yapacağımız takım da 2 gün içinde netlik kazanır” diye konuştu.

Haberin Devamı

“3’ten fazla genç oyuncuyla sözleşme imzalayacağız”

En az 4 genci profesyonel yapacaklarının altını çizen Korukır, “Genç oyuncularla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Sözleşme imzalanacak genç oyuncularla ilgili son kararı teknik heyet ile vereceğimiz son karar doğrultusunda belirleyeceğiz. Sözleşme yenileyeceğimiz genç oyuncu sayısı 3’ten fazla olacak. Bu oyuncular için eksik mevkiler dikkate alınmayacak. Mevkiye bakmadan, yeteneklerine göre gençlerimizi profesyonel yapacağız. Mevki aramıyoruz, iyi futbolcu arıyoruz. Bu oyuncuların isimleri Samsun’a gelince açıklanacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan, kampın başından bu yana ayağında sıkıntı olan ve MR’ı çekilen Mustafa Sevgi’nin 4 gün sonra takımla birlikte çalışmalara katılacağı öğrenildi.

Yazarlar