Skorer Samsunspor "futbol şehitlerini" andı

Samsunspor "futbol şehitlerini" andı

20.01.2012 - 15:42 | Son Güncellenme:

.

Samsunspor futbol şehitlerini andı

Samsunspor’un, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği gelen trafik kazasında yaşamını yitirenler için anma töreni üzenlendi.

Türk spor tarihine "futbol şehitleri" olarak geçen 23 yıl önceki feci kazada yaşamını yitiren 5 kişi için düzenlenen ilk tören, teknik direktör Nuri Asan’ın Asri Mezarlık’taki kabri başında yapıldı.

Duaların okunması ve çiçek bırakılmasının ardından törene katılanlar, Kıranköy Mezarlığı’nda bulunan şoför Asım Özkan’ın kabrini ziyaret ederek, burada da benzer bir anma töreni gerçekleştirdi.

Samsunspor Kulübü Genel Sekreteri Savaş Boyar, 23 önce yaşanan ve ülkeyi yasa boğan elim trafik kazasında kaybettikleri çok kıymetli futbol şehitlerinin acısını her zaman yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Takımın renklerine siyahın eklendiği bugünü unutmanın mümkün olmadığını ifade eden Boyar, "Cenabı Allah’tan hiç kimseye bir daha böyle bir acılar yaşatmamasını diliyorum. Bu elim kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Samsunspor Kulübü adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum" dedi.

Daha sonra geçen yıl ekim ayında vefat eden ve 1991-1992 döneminde Samsunspor Kulübü Başkanlığı yapan Aslan Çınar ile 1989 yılındaki kazadan kurtulan ancak 2006 yılında hayatını kaybeden Kulüp Müdürü Yüksel Özan’ın da mezarları başında dualar okundu.

Kıranköy mezarlığında devam eden anma programında, kazada yaşamını yitiren şoför Asım Özkan’ın kabri başında da dualar okunup, çiçekler bırakıldı.

Ayrıca, Samsunspor’un eski yöneticilerinden olan ve 2003 yılında hayatını kaybeden Ali Alanyurt’un kabri başında da dualar okundu.

Törende hüzünlü ve duygulu anlar yaşandı.

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken Havza İlçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında teknik direktör Nuri Asan, futbolculardan Mete, Muzaffer ve Tomiç ile otobüs sürücüsü hayatını kaybetmiş, birçok futbolcu ve kulüp sorumlusu da yaralanmıştı.

"Samsun’dan futbol şehidi Adanır’a vefa" İlkadım Belediyesi tarafından Kadifekale Mahallesi’nde yaptırılan ve 2009 yılında faaliyete geçen, lisanslı sporcuların yetiştirildiği İlkadım Spor Salonu’nun adı düzenlenen törenle "Mete Adanır Spor Salonu" olarak değiştirildi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise törende yaptığı konuşmada, "Ben kazayı hatırlıyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu insanlar asıl unutulduğu zaman ölür. Yoksa hepimiz bir şekilde Allah’ın bize verdiği ömrü bir şekilde tüketeceğiz. Ama esas olan hatırlanmaktır" ifadesini kullandı.

Şirinler Taraftar Grubu lideri Burak Güleç ise, teşekkürlerini dile getirerek, "Sadece şunu söylemek istiyorum. Bu şehirde görev yapan siyasiler, atanmış ve görev verilmiş insanlar, Samsunspor ile ilgili isimleri önemli tesislere verdikleri zaman kaybedecekleri hiçbir şey yoktur" dedi.