Skorer 'Sanki rüyadayım'

'Sanki rüyadayım'

23.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Real Sociedad'a transfer olan Tayfun, "Türkiye benimle gurur duyacak" dedi

Sanki rüyadayım




Fenerbahçe'den, İspanya'nın Real Sociedad takımına transfer olan Tayfun önceki gün sözleşme imzalamak için gittiği İspanya'da büyük ilgi gördü.
Real Sociedad Başkanı Luis Uranga Otaegui'nin özel otosu ile San Sebastian kentine getirilen Tayfun, kendisine karşılayan çok sayıda gazetecinin soruları üzerine "İspanya'ya, Türk futbolunu temsil etmeye geldim. Gururluyum. Buraya gelen ilk Türk futbolcusu olmanın heyecanını da yaşıyorum. Ancak başarılı olacağım. Bunu herkes görecek" diye konuştu.

Dönüm noktası

Daha sonra şehir turu yapan ve Milliyet'in sorularını yanıtlayan Tayfun, "Çok güzel bir ülke ve şehire geldim. Burası futbol kariyerim için önemli bir dönüm noktası olacak. İlk hedefim İspanya veya İtalya'da futbol oynamaktı. Bunu gerçekleştirdim. Şimdi ikinci hedefim Barcelona veya Real Madrid'e geçmek. Bunu da başaracak güçteyim. Şu an rüyada gibiyim. Türk halkı merak etmesin. Dünya'nın en zor liglerinden birinde Türk futbolcusunun geleceği noktayı herkes görecek" dedi. Tayfun, bu transferin 2000 Avrupa Şampiyonası'ndaki performansını da olumlu biçimde etkileyeceğine değinerek, "Kafam rahat, hiçbir sorunum yok. Mustafa hoca bana milli maçlarda görev verirse ne kadar hırslı olduğumu görürler" diye konuştu.
Fenerbahçe'nin futbol kariyerinde önemli bir kilometre taşı olduğuna da değinen Tayfun şunları söyledi:
"Fenerbahçe'de beş yıl oynadım. Tüm maçlarda banko forma giyen ender oyunculardan biriydim. Kimse beni bırakmak istemezdi. Ama İspanya'ya gelmeyi çok istiyordum. Bunu anlayışla karşıladılar. Fenerbahçe benim için hep büyük kulüptü, öyle de kalacak. Burada o kulübün de sorumluluğunu taşıyorum"

Sözleşme haziranda

Real Sociedad Başkanı Otaegui, Tayfun ile takımı daha da güçlendirdiklerini belirtti. Genç futbolcuyla birlikte poz veren Otaegui, sözleşmeyi Avrupa Şampiyonası'ndan sonra atacaklarını da söyledi.

Sürpriz davet

Fenerbahçe, Mustafa Denizli'nin isteği üzerine, B.Dortmund ile anlaşmak için yol arayan Mustafa Doğan ile masaya oturacak. Doğan ile bir yıllık sözleşme imzalamak için harekete geçen yönetim, yine Denizli'nin kalması için onay verdiği Rumen Moldovan'ı da sözleşme imzalamaya davet edecek. Bu arada yönetim dün genç kaleci Oğuz, Gökhan ve Serkan ile iki yıllık anlaşma sağladı. Her üç futbolcu da boş mukaveleye imza attı. 100 bin dolarlık alacağını isteyen Preko ise kulüpten eli boş ayrıldı.

Protesto yağmuru

UEFA Kupası Şampiyonu Galatasaray'a devlet yardımı yapılacağı haberleri Fenerbahçe yönetiminden sonra taraftarları da harekete geçirdi. Sarı - Lacivertliler, Başbakan Bülent Ecevit ile bütün kabine üyelerini faks ve elektronik posta yöntemiyle protesto yağmuruna tuttular. Fenerbahçeli taraftarlar, protesto mesajlarında Galatasaray'a yapılabilecek parasal yardımın Fenerbahçeli taraftarları daha şiddetli tepki vermeye yöneltebileceğini duyurdular.

'Yasasız yardım olmaz'

FENERBAHÇE Kulübü Basın Sözcüsü Atilla Kıyat, Galatasaray'a devlet tarafından maddi yardım yapılabilmesi için öncelikle yasa çıkarılması ve bunun tüm kulüpleri kapsaması gerektiğini söyledi. Kıyat, "Başarıdan sonra ödül olmaz. Öncelikle bunun için yasa yapılır ve ödül sistematik olarak verilir. Yasada, Avrupa'da çeyrek finale, yarı finale, finale kalacak ve kupayı alacak takımlarımızın ödül miktarı belirtilir. Böylece tüm kulüplerimiz hangi başarıda ne kadar ödül alacağını bilir. Biz bakanlarımız ve milletvekillerimizin görüşlerine bu nedenle karşı çıkıyoruz. Sadece Galatasaray'ın değil, bütün Türkiye'nin bakan ve milletvekilleri olduklarını unutmamalılar" dedi.