1.Lig Şanlıurfaspor 0 - 0 Adanaspor

Şanlıurfaspor 0 - 0 Adanaspor

17.08.2015 - 07:54 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig'in ilk haftasında Şanlıurfaspor, Adanaspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfaspor 0 - 0 Adanaspor

Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Engin Korukır, teknik direktörlük hayatında kendi sahasında bir puan aldığı için ilk kez mutlu olduğunu söyledi. Yeni oyunculardan kurulu bir takım olduklarını hatırlatan Korukır, ilerleyen haftalarda takımın daha iyi olacağını belirterek, “İki yönlü bir maç oldu. İlk devre oyun hakimiyeti kısmen de olsa bizdeydi. İkinci devrenin son 10 dakikasını ise rakip oyunculara kaptırdık, özellikle kontrataklarda. İkinci devre sahamızda bir değişiklik yaptık. Oyunun hakimiyeti tekrar elimize geçti ama oyunun son 15 dakikası hep hücumu düşündüğümüz için çok etkili kontrataklar oldu. Rakibinde kontratakları etkiliydi gol de yiyebilirdik. Teknik direktör olarak hayatımda ilk defa içeride 1 puan aldığım için mutlu oldum. Çünkü böyle maçlarda kaybetmek de olabilirdi. Biz sadece puanı düşündüğümüz için rakip takımın öndeki çabuk oyuncuları etkili oldular. Oyuncularımızın hepsi iyi niyetli. Beraber oynamayı öğrendikleri zaman 2-3 hafta içerisinde daha iyi oynayacaklarına inanıyorum. Bundan hiçbir endişem ve kuşkum yok” dedi.

Haberin Devamı

ADANASPOR CEPHESİ

Adana Teknik Sorumlusu Eyüp Arın ise maçın ardından yaptığı açıklamada, sıcak havaya rağmen her iki takım oyuncularının da iyi mücadele ettiklerini belirterek, futbolcuları tebrik etti. Net pozisyonlar bulduklarını fakat değerlendiremediklerini kaydeden Arın, maçın berabere bitmesinin sebeplerini şöyle açıkladı:

“İlkler her zaman zordur. Bu aşırı sıcak havada ilk maç daha çok zor. İlk yarı ortada geçen müsabaka ama çok net bulduğumuz 3 tane pozisyon vardı. İkinci yarıda aynı şekilde geçiyordu. Sıcak havanın oyunculara verdiği yorgunluk, ilerleyen dakikalarda çok net bir şekilde görüldü. Hem sıcak hava hem de ilk maç olması nedeniyle ikinci yarıda tempo düşüktü. Ama son dakikada yakaladığımız pozisyonu değerlendirsek biz buradan 3 puanla ayrılan taraf olacaktık. Biz durduğumuz halde terlerken oyuncuların efor sarf etmesi ve vücutlarındaki sıvı kaybı da fazla olacaktır. Saha zeminin ağır olması da oyuncuları etkiledi. Oyuncuların oynama esnasında çimler yerinden dağılıyordu. Sahaya göre ayakkabılar olmadığından oyuncular hakimiyeti sağlamamış olabilir. Bunlar hepsi birbiriyle paralel sebeplerdir.”

Yazarlar