Futbol Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim gözaltına alındı

Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim gözaltına alındı

06.12.2017 - 20:56 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolcu Mertcan Çam'ı birkaç kişiyle birlikte dövdüğü iddia edilen Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim'i, akşam saatlerinde gözaltına aldı.

Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim gözaltına alındı

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Şanlıurfaspor'un kulüp başkanı Emin Yetim, takımda kiralık olarak forma giyen futbolcu Mertcan Çam'ın darp edildiği olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Kulüp basın sözcüsü Reşat Toprak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, futbolcu Mertcan Çam'ın kulüp başkanı Yetim ve beraberindekiler tarafından dövüldüğü iddialarının bulunduğunu hatırlattı.

İddianın asılsız olduğunu savunan Toprak, ''Başkanımız darp iddiasına ilişkin gözaltına alındı. Olayın kulüp yönetimiyle alakalı olduğunu düşünmüyoruz. Başkanımızın şu anda emniyette işlemleri sürüyor. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve yetkili makamların konuya sessiz kalmasını ise üzüntüyle karşıladık. Sonuçta bir iddia kamuoyunda gerçek gibi kabul ediliyor.'' diye konuştu.

Kulüpten dün yapılan yazılı açıklamada ise darp olayının kulüp yönetimiyle alakasının bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti.

Futbolcu Mertcan Çam'ın kulüpten alacakları konusunda çıkan tartışma sonucu aralarında kulüp başkanı Emin Yetim'in de bulunduğu bazı kişilerce darp edildiği öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Trabzonspor Kulübünden açıklama
Trabzonspor Kulübü, TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Şanlıurfaspor'da kiralık olarak forma giyen futbolcusu Mertcan Çam'a yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yayımlanan açıklamada, "Kulübümüz futbolcumuz Mertcan Çam'a yönelik saldırıyı yakından takip etmektedir." ifadesine yer verilerek, şöyle denildi: "Şanlıurfaspor Kulübünde kiralık statüsündeki futbolcumuz Mertcan Çam'a yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kulübümüz olayın yaşandığı andan itibaren şu ana kadar hem futbolcumuz hem ailesi hem de ilgili makamlarla irtibat halinde olmuş, gereğinin yapılması konusunda da girişimlerde bulunmuştur. Kulübümüz başlatılan soruşturmayı yakından takip etmektedir. Olayın sorumluları hukuk önünde hesap vererek gereken cezaları almalıdır. Bu olayın Şanlıurfa halkına mal edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Haberin Devamı

Mertcan Çam şikayetçi oldu
Şanlıurfaspor'da kiralık olarak forma giyen 21 yaşındaki Mertcan Çam, dün akşam idmana çıktığı sırada saldırıya uğradı. Saldırının ardından karayolu ile Erzincan'a gelen Mertcan Çam, bugün akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne giderek kendisini darp eden kişilerden şikayetçi oldu.

Başında, yüzünde ve bacaklarında darp izi olan Çam, vahim bir durum yaşadığını söyledi. Saldırının şokunu üzerinden atamadığını ifade Mertcan Çam, "İki sezondur Urfada'yım. Hakkımı aradım başka bir şey değil. Urfa'dan geldim, Erzincan'da şikayetçi oldum. Gençlik ve Spor Bakanına teşekkür ederim. Gerekli şikayetimi ilgili yerlere yaptım. Kolay kolay sindirilecek bir durum değil. İnşallah adalet yerini bulur. Ben sporcuyum sonuçta, bir sözleşme yapıyorlar, bu benim hakkım. Alınterimle kazanıyorum. O şahıslar, kişi veya kişiler cezalarını çekecekler. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şanlıurfaspor taraftarından tepki
TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Şanlıurfaspor'un kulüp başkanı Emin Yetim'in, futbolcu Mertcan Çam'ın darp edildiği olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmasına taraftarlar tepki gösterdi.

Aralarında Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ali Çiçek ve Şanlı Çarşı Grubu Başkanı Kerim Aktosun'un da bulunduğu bir grup taraftar, kulüp başkanı Emin Yetim'in sorgu işlemlerinin sürdüğü İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi önünde bir araya geldi.

Grup, burada zaman zaman takım ve Yetim lehine tezahürat yaparak sorgu işlemlerinin tamamlanmasını beklemeye başladı.

Çiçek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Yetim'in asılsız iddialar nedeniyle gözaltına alındığını savunan Çiçek, "Kulüp başkanımıza şu anda haksızlık yapılıyor. Darp edildiği söylenen Mertcan Çam kafede oturmuş nargile keyfi yapıyor biz ise burada emniyette bulunuyoruz. Başkanımıza sahip çıkalım diye tüm camiamıza sesleniyorum. Emin başkan yalnız değildir, onun için buradayız.'' diye konuştu.

Aktosun da kulüp başkanının suçsuz olduğuna inandıklarını belirterek, ''Başkanımızın hiçbir futbolcuya hakaret etmediğinden, tokat veya yumruk atmadığından eminiz. Trabzon'da kulüp başkanı bir dönem hakemi 5 saat rehin aldı ona bir şey yapılmadı. Bugün bizim başkanımız suçsuz olduğu halde gözaltına alındı.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan kulübün onursal başkanı da olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de şubeye gelerek, müdürlerden soruşturmaya ilişkin bilgi aldı.

Futbolcu Mertcan Çam'ın kulüpten alacakları konusunda çıkan tartışma sonucu aralarında kulüp başkanı Emin Yetim'in de bulunduğu bazı kişilerce darp edildiği öne sürülmüştü.

Haberin Devamı