Galatasaray Savunma toparlandı

Savunma toparlandı

20.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray defansı ikinci yarıda daha iyi bir savunma performansı ortaya koydu.

Savunma toparlandı

Galatasaray defansı ikinci yarıda daha iyi bir savunma performansı ortaya koydu.

Haberin Devamı

Sezona stoper mevkisinde Maicon, Serdar Aziz ve Ahmet Çalık ile başlayan sarı-kırmızılılar, bu bölgeye altyapıdan Ozan Kabak’ı da eklendi. Sezonun ilk 9 haftasında Galatasaray savunmasının ortasında Maicon-Serdar, Maicon-Ahmet, Maicon-Ozan ve Serdar-Ozan ikilileri görev yaptı. Cim-Bom, bu bölümde yaptığı maçlarda kalesinde 10 gol gördü, sarı-kırmızılıların maç başı gol yeme ortalaması da 1,11 olarak gerçekleşti.

Ara transfer döneminde savunma hattında önemli değişikliğe gidilirken, ligin ikinci yarısının 9. haftası Galatasaray açısından daha iyi geçti.

Ozan kabak, Serdar Aziz ve Maicon takımdan ayrılırken, Belçika Ligi’nden Christian Luyindama, Portekiz Ligi’nden Marcao alındı. Ayrıca Bursaspor’un sakatlığı nedeniyle yollarını ayırdığı Emre Taşdemir ile de sözleşme imzalandı.

Haberin Devamı

Sezonun ilk 9 haftasında rakiplerinin 10 golüne engel olamayan Galatasaray, ikinci yarıda aynı süreçte kalesinde 6 gol gördü. Sarı-kırmızılılar, ilk 9 maçlar itibarıyla ilk yarıda 1,11 olan gol yeme ortalamasını, ikinci yarıda 0,66’ya çekti.

Yazarlar