Futbol Şehir dondu!

Şehir dondu!

27.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir, lider başladığı haftada sürpriz bir kayıp yaşadı, derbinin ertesinde fırsatı kullanamadı, zirveyi bıraktı: 1-1

Şehir dondu

CELAL UMUT EREN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Turuncu-lacivertliler evinde üst üste 2. maçında da puan bıraktı, Gençlerbirliği karşısında öne geçmesine rağmen 3 puanı alamadı. Adebayor’un kafa golüyle ilk yarıyı önde kapayan İstanbul ekibi, Khalili’nin frikiğinde hatalı gol yiyen kaleci Volkan ile sarsıldı.

Haftanın kapanış maçında Medipol Başakşehir evinde Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalarak, avantajını kaybetti.

Türkiye’nin belki de tek antrenör takımı Başakşehir, Abdullah Avcı ile ideal kadrosunu sürdürüp, 4-2-3-1 sistemiyle sahaya çıktı. Ümit Özat’ın da bir sistem oturtmaya çalıştığı ve ülkemizde 3’lü savunmayı kullanan tek takım Gençlerbirliği, Sessegnon önderliğinde 3-4-2-1 sistemini uyguladı.

6’da soldan Clichy’nin ortasında Visca boş pozisyonda yavaş vurdu. 11’de konuk takımda Manu, soldan hızlı gelse de sonunu getiremedi. 20’de Emre’nin ustaca uzaktan şutunda kaleci Hopf’un başarısı ilk sinyalleri verdi. 28’de de Emre’nin bu sefer ‘Alexvari’ serbest vuruşunda Adebayor, Premier Lig günlerini anımsatan şık bir kafa golü attı: 1-0.

Haberin Devamı

Şoke eden gol

34’de Sessegnon’un orta-şut karışımı serbest vuruşu ve 42’de yine sol kanatta boşluktan faydalanıp fırsat bulan Manu, Gençlerbirliği’ni heyecanlandırdı.

İkinci yarıda duran toplarla rakip kaleye giden Gençlerbirliği, 50’de Khalili’nin yaklaşık 25 metreden kullandığı frikikte kaleci Volkan Babacan’ın sektirmesiyle golü buldu: 1-1.

Şok golün şokunu hemen atlatmaya çalışan Başakşehir, 52’de soldan gelen uzun topu çok iyi indiren Adebayor, Mossoro’yu pozisyona soktu. Ancak bu süreden sonra takım halinde bütüncül oynayan konuk ekip, hem hücumda hem savunmada birlikte hareket etti.

Son 15 dakika baskı kuran ev sahibi, 79’da Kerim Frei’in sağ yerden pasında Adebayor, 85’de de Adebayor’un yine kafa ile indirdiği topta İrfan’ın şutuyla net fırsatlar yakaladı.

Gençlerbirliği’nde kaleci Hopf başta olmak üzere tüm takımın kompakt futbolu, Başakşehir’in pas oyunu ve sakin futbolunu 90 dakikaya yayamaması 1-1’lik sonucu getirdi.

Evinde yine kayıp

Medipol Başakşehir’in iç saha başarısı son 2 haftada adeta yok oldu. 21. haftada Fenerbahçe’ye 2-0 kaybederek 31 maçlık serisi bitti. Bu hafta da Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan İstanbul ekibi, zirve yarışındaki hasarları evinde aldı.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği yenilmiyor

Ümit Özat yönetimindeki Gençlerbirliği zirve yarışını etkilemeye devam ediyor. Kırmızı-siyahlılar, Özat yönetiminde ligde 10 maçtır kaybetmiyor. Başkent ekibi bu sürede deplasmanda Fenerbahçe ile 2-2, Başakşehir ile de 1-1 berabere kalıp, zirve takımlarından 2 puan aldı.

Doğum günü kutlaması

Emmanuel Adebayor, 34. yaş gününü sahada kutladı. Togolu forvet, attığı gol ile yeni yaşının mutluluğunu yaşadı. Başarılı yıldız klasikleşen ‘asker selamı’ sevincini yine tekrar ederek alkış aldı.

Mahmut ve Visca’ya plaket

Medipol Başakşehir’de maç öncesinde plaket töreni düzenlendi. Başkan Göksel Gümüşdağ, turuncu-lacivertlilerin formasını 300 kez giyen Mahmut Tekdemir ve 250. maçını oynayan Edin Visca’ya plaket verdi. Hatıra plaketleri her iki futbolcuya takdim edilirken, teknik direktör Abdullah Avcı da hazır bulundu.

Haberin Devamı

Pieroda farklı

Günün en çok tartışılan kararlarından olan Başakşehir’in golünde ofsayt olup olmadığı tespit edildi. Yayıncı kuruluşun ortaya koyduğu verilerde, Adebayor’un Gençlerbirliği’ne attığı golün pierosunda 28 santimetre ofsayt olmadığı vurgulandı.

Şehir dondu