Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fırat Aydınus, son yılların en başarılı hakemi. Yönetmiş olduğu birbirinden önemli maçlarda mükemmel performanslar ortaya koydu. MHK'nin her sıkıştığında sarıldığı can simidi oldu. Bu başarısında, sezon başından bu yana birlikte maça çıktığı yardımcıları Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu’nun katkılarını da unutmamak lazım.
Aydınus başarılarına bir yenisini ekleyerek bu maçtan da alnının akıyla çıktı. Kritik kararlarda hiç hata yapmadı. Celustka’nın ceza alanı içinde Mustafa Pektemek’e yapmış olduğu müdahaleye penaltı düdüğü çalması çok doğruydu. Bariz gol şansından dolayı göstermiş olduğu kırmızı kart yorumu derslikti.
Aydınus’un, Burak-İbrahim Toraman mücadelesinde penaltı vermeyerek devam ettirmesi yerindeydi. Çünkü topla İbrahim değil, Burak eliyle oynuyordu. Burak'ın, topla kendisi oynadığı halde pozisyon penaltıymış gibi davranıp, hakemi yanıltmaya çalışması kendisine hiç yakışmadı.
Hilbert’in, Adrian’a yapmış olduğu müdahaleye faul düdüğü çaldı, ama faul yoktu. Aydınus’un kendisi de faule inanmadığı için Hilbert’e ikinci sarı kartı göstermedi ve bence de doğru olanı yaptı. Trabzonspor’un iptal edilen golünde Glowacki, Egemen’e çok net faul yaptı.