Galatasaray Selçuk İnan: Ayhan hocaya serzenişte bulundum

Selçuk İnan: Ayhan hocaya serzenişte bulundum

23.11.2016 - 13:38 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Fenerbahçe derbisinde yardımcı antrenör Ayhan Akman'la yedek kulübesinde sert bir tartışma yaşayan Selçuk İnan Florya'da basın toplantısı düzenledi.

Selçuk İnan: Ayhan hocaya serzenişte bulundum

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Selçuk İnan, yardımcı antrenör Ayhan Akman ile yaşadığı sorunu çözdüklerini belirterek, "Galatasaray'ı ne kadar çok sevdiğimi tekrar anladım." dedi.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink'in Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta görev vermediği ve ardından yardımcı antrenör Ayhan Akman ile yaşadığı tartışmayla gündemde yer alan tecrübeli futbolcu, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe maçı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Selçuk İnan, 6 yıldır formasını giydiği sarı-kırmızılı takımın kaptanı olduğunu vurgulayarak, "Hayatımda kimseye saygısızlık yapmadım. Bu benim karakterim, duruşum. Hiç kimseyle bugüne kadar problem yaşamadım. Yaşanan her başarının arkasında mutlaka kötü şeyler aranır. Fenerbahçe maçı bizim için çok önemliydi. Yıllardır orada kazanamıyorduk. Ben de gerçekten çok oynamak istiyordum ama oynamamayı asla sorun etmedim. Takım arkadaşlarıma yardımcı oldum. Sonuna kadar ısındım ve oyuna girmeyi bekledim. Son oyuncu değişikliğinde hocamız beni değil, Cavanda'yı oyuna aldı." diye konuştu.

Selçuk İnan, o an yaşadığı duygusal patlamayla yardımcı antrenör Ayhan Akman'a serzenişte bulunduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendimi iyi hissediyordum, takım arkadaşlarıma faydalı olabilirdim, belki skoru da değiştirebilirdim. Bu hisle Ayhan hocaya 'Keşke beni oyuna alsaydınız.' gibi bir şey söyledim. Ayhan hoca benim eski takım arkadaşım. Bu kadar da nazımın geçtiğini düşündüm ve onunla böyle bir konuşma gerçekleştirdim. Daha sonra içeride bir olay yaşadık ama o ikimizin arasında. Çok da önemli değil. İkimiz aramızda konuştuk, takım arkadaşlarım ve hocalarımla hiçbir ilgisi yoktu. Konuştuk ve aramızda çözdük. Önemli olan Galatasaray'dır. Biz bunun farkındayız. Ben takım kaptanı olarak nerede, nasıl davranacağımı çok iyi bilen biriyim. Galatasaray'ın ismine ve menfaatlerine gelebilecek kötü bir şeyi asla kabul etmem. Biz Galatasaray terbiyesini aldık. Burada olduğum sürece de Galatasaray'a yakışır şekilde davranmaya devam edeceğim.

Haberin Devamı

"Fenerbahçe maçında oynamamayı beklemediğini aktaran tecrübeli futbolcu, yaşanan olaydan sonra kendisine bir gün izin verildiğini belirterek, şöyle devam etti: "Bu olaydan sonra bana verdikleri destekten dolayı başta taraftarlarımız olmak üzere başkanımıza, yöneticilerimize, hocamıza ve takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Yöneticilerimiz, olayın anlaşılması için hocalarımızdan bir rapor istemişti. Bu rapor nedeniyle bana izin verildi. Beni de dinlemek istediklerini söylediler. Bir günlük bir olaydı. Sayın başkanımız ve yöneticilerimizle de görüştüm. Bu takımın kaptanı olduğumu, bundan önce nasıl hizmet ettiysem bundan sonra hizmet etmeye devam edeceğimi söylediler. Bir günlük bir şeydi, bugün yine takımımla beraberim. Bu benim hayatım ve Galatasaray'ı çok seviyorum. Her zaman da kalbimde olacak. Duygusal günler yaşadım. Beni sevenleri de gördüm. Galatasaray'ı ne kadar sevdiğimi tekrar anladım."

Haberin Devamı

"Hiçbir arkadaşım benim arkamdan konuşmaz"

Selçuk İnan, sarı-kırmızılı takımın önceki gün yaptığı toplantıda bazı futbolcuların kendisi hakkında konuştuğuna yönelik basında haberlerin yer aldığının belirtilmesi üzerine, "Takım arkadaşlarım benim arkamdan konuştuğu konusunda bir bilgim yok. Bugüne kadar Galatasaray'da böyle bir şey olmadı. Hiçbir takım arkadaşım hiçbir zaman benim arkamdan konuşmaz. Ben de konuşmam. Galatasaray yıllardır iyi arkadaşlıklardan kurulu bir takım oldu. Dolayısıyla ben geldiğimden beri 10 kupa kazandık. İşler iyi gidiyor ki 5 yılda 10 kupa kazandık. Benim olduğum dönemde hiçbir oyuncu diğer arkadaşını satmadı ve satmayacak." ifadelerini kullandı.

"O kişi kesinlikle ben değilim"

Wesley Sneijder'in Medipol Başakşehir maçından sonra yaptığı açıklamada isim vermeden bir kişiyi suçladığının hatırlatılması üzerine Selçuk İnan, "O kişi kesinlikle ben değilim. Yaklaşık 4 yıldır beraber oynuyoruz. Birlikte kupalar kazandık. Çok önemli bir oyuncu, ona saygım var, onun da bana büyük saygısı var. Sneijder'in beni kastederek bir şey söyleyeceğini düşünmüyorum. Bence onun kastetmek istediği kişi hakem olabilir. Belki ceza almaktan korkmuştur ama bu ceza almayı gerektirecek bir şey değil. Hakemleri bu şekilde eleştirebilirsiniz. Bir takım arkadaşım bana bunu yapamaz, ben de onlara yapmam." diye konuştu.

"Gruplaşmaya kimse cesaret edemez"

Haberin Devamı

Takımda gruplaşmalar olduğuna yönelik değerlendirmelerin doğru olmadığını belirten Selçuk İnan, "Önceden gruplaşma olduğunu yazıyordunuz. Keşke böyle bir gruplaşma olsa da yine şampiyon olsak. Taraftarlarımız bizden şampiyonluk ve kupalar bekliyor. Biz öyle bir grup olmuştuk ki 10 kupa kazandık. Keşke tekrardan böyle bir grup yakalayabilsek de önümüzdeki 5 yılda 10 kupa daha kazansak. Tabi bir algı yaratılmaya çalışılıyor ama hiç kimse ona tenezzül etmez, zaten cesaret de edemez." şeklinde konuştu.

Selçuk İnan, Sabri Sarıoğlu ile aralarında bir sorun olup olmadığına yönelik soruyu şöyle yanıtladı: "Benim hayatımda kimseyle bir sorunum olmadı. Zaten geçmişe dönük her şeyi silen bir insanım. Hayatımda kimseye kin tutmadım. Kaptanlık olayına gelince, kaptanları hocalar yöneticiler belirler. Hiç bir zaman 'Kaptan olmak istiyorum.' diye gidip kapıyı çalamayız. Bizim işimiz futbol oynamak. Bunun kararını her zaman hocalar ve yöneticiler vermiştir. Ben buna hep saygı duydum. Eğer beni layık görmüşlerse, bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum zaten. Bunu fazlasıyla yaptım. Galatasaraylılık duruşunu herkese gösterdim. Duruşumla, şerefimle, oynadığımla, kazandıklarımla bu görevi layıkıyla yaşadığımı düşünüyorum."

Haberin Devamı

Milli futbolcu, "Bursaspor maçında Sneijder ve Sabri'yi alıp tribünleri selamlamaya gider misin?" şeklindeki bir soru üzerine, "Sadece Sabri ve Sneijder ile değil herkesle el ele tutuşup tribünlere götürebilirim. Bugüne kadar taraftarlar bizden ne istediyse yapmaya çalıştık. Bu kulübün sahibi taraftar ve camiadır. Onlar benden ne isterse yaparım." ifadelerini kullandı.

"Hiçbir zaman kaçmadım"

Galatasaray'a geldiği günden beri 220'den fazla maça çıktığını anlatan Selçuk İnan, şunları kaydetti: "Hasta olduğumda, sakat olduğumda da maça çıktım. Kötü oynayabilirim, eleştirilebilirim, bunlar futbolun doğasında var ama hiçbir zaman kaçmadım. Terimin son damlasına kadar hep Galatasaray'a hizmet ettim. Allah'a şükür olsun ki bununla beraber büyük başarılar kazandım. Bulunduğum duruma hak ederek geldiğimi düşünüyorum. Taraftarlarımızın eleştirmesi ve kötü oynadığınızda tepki göstermesi normal. Kimseye bir kırgınlığım yok. Hayatımda hiçbir şeyi geriye dönük yaşamadım. Futbol zaten benim hayatım. Sahada oldukça, antrenman yaptıkça mutluyum. İnşallah daha uzun yıllar bu şerefli formaya hizmet etmeye devam ederim."

Haberin Devamı

Selçuk İnan, her zaman takım oyununu ön planda tutmaya çalıştığını vurgulayarak, "Dışarıdaki insanlardan çok takım arkadaşlarımı tatmin etmek benim için önemli oldu. İlk sene 13 gol atmam taraftarlarda büyük beklenti oluşturdu. İkinci senemde 6 gol attığımda, bir ön libero için aslında çok normal ama beklentinin altında kaldığımı söylediler. Devam eden sezonlarda değişkenlikler gösterdim ama bunun sitemle, hocayla ve istenilen şeylerle de alakası var. Ben geçen sene, en kötü sezonumuzda, belki de kariyer rekorumu kırdım, 16 gol attım. Ben öz eleştiri yapıyorum, performansımı daha da yukarı çıkartmam lazım ama performans tek kişilik değildir, takımla beraber yükselirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

"İnşallah Bursaspor maçını kazanacağız"

Selçuk İnan, Fenerbahçe karşısında önemli bir maç kaybettiklerini anlatarak, "Fenerbahçe maçını kazanmayı çok istiyorduk ama istediğimiz gibi bir sonuç alamadık. Dolayasıyla bunu unutmamız gerekiyor. Önümüzde bir o kadar önemli Bursaspor maçı var. Takım olarak iyi çalıştık, iyi hazırlanıyoruz. İnşallah Bursaspor maçını kazanacağız." dedi.

Tecrübeli futbolcu, takımın ligdeki kötü gidişatını sonlandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Bundan sonra takım arkadaşlarımızla beraber terimizin son dakikasına kadar mücadele edeceğimize söz verebilirim. Biz Galatasaray'da bunu öğrendik. Belki son birkaç haftadır bundan uzak bir görüntü sergiliyor olabiliriz. Maçı kazanmaktan öte bütün benliğimizle Galatasaray'a hizmet etmek için elimizden ne geliyorsa yapacağımıza söz verebilirim. Yıllardır futbol oynuyorum. Kötü gidişatı bir tek saha içinde çözebilirsiniz. Alacağınız sonuçlar her şeyi değiştirir. Takımlarda büyük problemler bile olsa eğer saha içinde galip gelip seyirciyi mutlu ederseniz, her şeyi çözebilirsiniz."

"Beni kimse aramadı"

Sarı-kırmızılı futbolcu, Arda Turan, Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül ile belli bir aradan sonra A Milli Takım'a davet edilmesiyle ilgili olarak, "Beni kimse aramadı, kimseyle de konuşmadım. Nasıl bundan önce çağrıldığımda seve seve gittiysem, çağrılmadığımda da saygı duydum. Tekrar çağrıldığımda da gittim, hizmet ettim. Görevimi yaptım. Benim için bu kadar, daha ötesi yok." şeklinde görüş belirtti