Galatasaray Selçuk İnan bölünmesi

Selçuk İnan bölünmesi

22.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da Fenerbahçe yenilgisi rafa kalktı(!), Selçuk İnan krizi gündeme alındı.

Selçuk İnan bölünmesi

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takımda dün teknik heyet ve futbolcular arasında yapılan antrenmanda Selçuk İnan ile antrenör Ayhan Akman tartışması masaya yatırıldı. Hakan Balta ve Yasin Öztekin, Selçuk’u korurken, De Jong’un ise “Herkes yaptığı hatanın bedelini öder” dediği öğrenildi.

Galatasaray’da Fenerbahçe yenilgisinden çok, Selçuk İnan krizi gündeme oturdu. 2011 yılında Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe yerine Galatasaray’ı tercih eden ve 5 senede 10 kupa kazanarak son yıllara damgasını vuran Selçuk, derbide antrenör Ayhan Akman ile kapışmıştı.

Sarı-kırmızılılarda dün gerçekleşen antrenman öncesi ise Riekerink ile futbolcular arasında 1 saat süren toplantının ana gündem maddeleri arasında bu olay vardı. Riekerink tek tek söz almak isteyen futbolculara görüşlerini sordu. Ortaya çıkan sonuç ise takımda bölünmüşlüğün resmi gibi oldu.

Haberin Devamı

Selçuk’a haksızlık edildiğini düşünen Hakan Balta ve Yasin Öztekin gibi isimler, “Sıradan bir isimden bahsetmiyoruz. Bu takımın kaptanı ise elbette konuşmaya hakkı var. Yaptıklarını hemen unutmayın” diyerek serzenişte bulundu.

Karşı görüş bildirenler arasında yer alan De Jong’un ise, “Herkes yaptığı hatanın bedelini öder” diyerek adeta teknik kadronun alacağı radikal bir karara destek vereceğini gösterdi.

Riekerink’le devam

Başkan Dursun Özbek ise dün Florya’ya giderek teknik kadro ile hem Selçuk konusunu hem de kötü gidişatı konuştu. Sportif AŞ isimlerinin bulunduğu zirve ile sıkıntılar masaya yatırılırken Riekerink’in görevine devam etmesi kararı çıktı.

‘İdmana gelme’

Derbi maçta ısınmasına rağmen 71. dakikada sakatlanan Eren’in yerine Cavanda’nın oyuna girmesine içerleyen Selçuk, sinirli bir şekilde kulübeye gelip, “Oynamayacağımı biliyordunuz. Sonra hasta diye laf yapıyorsunuz. Sizin yapacağınız takım böyle olur işte” diyerek küfürlü konuştuğu belirtildi. Bunun üzerine ise antrenör Ayhan Akman’ın, “Küfür etme, saygılı ol. Seninle soyunma odasında görüşeceğiz” diyerek Selçuk’a yanıt verdiği ortaya çıktı.

Ayhan Akman, soyunma odasında bulunan futbolcuyu doping odasına çağırarak, “Oğlum sen kendini ne zannediyorsun?” diyerek Selçuk’un üzerine yürüdü. Diğer hocalar ve futbolcular araya girdi. Ancak Selçuk, buna karşılık vererek, “Ben Galatasaray kaptanıyım. Sen kendini ne zannediyorsun” dedi.

Haberin Devamı

Soyunma odasında buz gibi bir hava estiren bu diyalog sonrası futboldan sorumlu yönetici Levent Nazifoğlu, “Selçuk sen yarın idmana gelme. Dinlen” diyerek futbolcuya idmana alınmayacağını kibarca bildirildi.

‘Yine hizmete devam edeceğiz’

Ayhan Akman ile yaşadığı tartışma sonrası önceki gece “Sana izin verdik” diyerek idmana gelmemesi istenen Selçuk İnan dün Point Otel’de Levent Nazifoğlu ve Mehmet Özbek ile biraraya gelirken kriz bu zirve ile aşıldı. Kaptan akşam saatlerinde gerçekleşen toplantı sonrası kadro dışı kalmadığını söylerken, başkan Dursun Özbek’le bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı.

Selçuk en iyi anlaştığı isimlerden birinin Ayhan Akman olduğunu belirtirken, “Sadece oyuna girmek istediğimi söyledim. Yaptığım buydu. Kimseden bir çekincemiz yok. Biz bu zamana kadar Galatasaray’a hizmet ettik, bundan sonra da etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe derbisinde yedek kalmayı hazmedemeyen kaptan Selçuk İnan, önce yedek kulübesinde sorun çıkardı, içeride de antrenör Ayhan Akman ile tartıştı.

Selçuk İnan bölünmesi

Yazarlar