Fenerbahçe Senad Ok: 'Sol bek transferi Van Persie'ye bağlı...'

Senad Ok: 'Sol bek transferi Van Persie'ye bağlı...'

05.01.2018 - 13:49 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı lacivertli camiada yaşanan son gelişmeleri Skorer TV yayınında aktardı.

Senad Ok: Sol bek transferi Van Persieye bağlı...

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Ezgi Toper ile Skorer TV yayınında taraftarların sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un açıklamaları;

OZAN TUFAN GERÇEĞİ

Ozan Tufan sezon başında düşünülen bir isim değildi. Aykut Kocaman zaten Ozan Tufan'ı kadrosunda düşünmüyordu. Ozan Tufan iyi oynarken yedek kaldığını düşünüyor. Aldığım bilgi Ozan Tufan Aykut Kocaman'ın kapısını çalıyor neden yedek kalıyorum diye. Aykut Kocaman'da ben Valbuena'nın geri gelmediği için Aatif'ı oynatıyorum, senin geri gelmemenden dolayı da defansif olarak Mehmet Topal'ı oynatıyorum yanıtı verdi. Ozan Tufan'ın Kocaman'a cevabı 'sadece ben geri gelmemezlik yapmıyorum, Valbuena da geri gelmiyor' diyor ve orada ipler kopuyor. Ozan Tufan'ın problemi daha yaşı küçük olduğu için oynadığı kulübün ne anlam ifade ettiğini anlayamıyor. Daha önce bunu Caner Erkin de yapmıştı. Pereira ile yaşadığı problem sonrası gönderildi. Daha önce böyle bir çok olay yaşandı, Emenike, Van der Wiel gibi onlarda yönetim devreye girmişti. Ozan için de yönetimi devreye girdi ama şu an Ozan Tufan'ın futbol olarak Oğuz Kağan'dan bile geride olması işleri çıkmaza sokuyor. Aykut Kocaman Ozan Tufan'dan umudunu kaybetti ve kadroya almadı. Ozan Tufan benim edindiğim bir bilgiye göre normal antrenmanlarına devam edecek. Türkiye'den bir takıma gideceğini sanmıyorum. Fenerbahçe yönetimi Ozan Tufan'ı Türkiye'den hiç bir takıma vermez, çünkü Ozan Tufan'ın bir potansiyeli olduğunu biliyorlar. Ozan Tufan son anda İspanyol bir ekiple anlaşma aşamasına geldi, hatta dil öğrendi. Herkese yeni transferi söyledi ve bu transfer gerçekleşmeyince onun etkisini ağır yaşadı. Ozan Tufan'ın eksikliği tecrübesizliği, hala bir olgunluğa gelemedi, alt yapı eksikliği var.

Haberin Devamı

VAN PERSİE TRANSFERİ YÖNETİMİN SUÇU

Van Persie'nin imza töreninde önce herkes sakat olduğunu biliyordu. Ben bunu imza töreni öncesinde diğer muhabir arkadaşım Serdar Sarıdağ'dan öğrendim. Bunu ben biliyorsam Fenerbahçe yönetimi de bilmesi gerekiyor. Normalde imza öncesi bir çok oyuncu sakat olabilir, kronik değilse sorun yaşanmıyor. Fenerbahçe yönetimi futbolcunun sakatlığıyla ilgili durum da görüşüldü buna rağmen kabul edildi. Van Persie'nin sakatlığını bilerek imza atıldı. Bunun sorumlusu yönetimdir ve ayrıca Vitor Pereira Van Persie'yi istemedi. Oyuncu, Pereira'nın oyun sistemine uymuyordu. Van Persie mesela Pereira'ya saygı duymuyordu. Ona bir şey katacağını düşünmüyordu. Çünkü oyuncu daha önce Arsene Wenger ve Alex Ferguson ile çalıştı. 1 sezon sonra Van Persie'ye Stoke City'den kiralama teklifi geldi. Fenerbahçe yönetimi o dönem devre arasında Çin'e satılabilir diye bu transfere izin vermiyor. O dönem Van Persie yönetim ile görüştü ve ya beni oynatın yada ben gideyim. Ama yönetim şunu düşündü, biz Van Persie'nin yerine kimi alırız dediği için bu transfer gerçekleşmedi. Bu sezon başında Aykut Kocaman Van Persie için hep olumlu konuştu ama hocanın kafasında yine yoktu. Belki oyuncunun piyasası artsın diye bu sözleri sarfetti.

Haberin Devamı

SOL BEK TRANSFERİ VAN PERSİE'YE BAĞLI

Van Persie LA Galaxy ile anlaşma sağladı. Geçtiğimiz günlerde ABD ekibi İstanbul'a geldi ve görüşme gerçekleşti. Van Persie'nin 2.75 milyon euro Fenerbahçe'nin alacağı var. İlerleyen günlerde bu sorun çözülecek. Fenerbahçe sol bek transferi yapmak için Van Persie sorunu ve Eljif Elmas'ın lisansı çözülmesi gerek. Sol bek için hazırda bekleyen oyuncular var ama bu sorun çözülmeden bir hamle yapılmayacak. Gerekirse transfer döneminin sonuna kadar beklenecek. Bir de şöyle bir var yeni gelecek isim İsmail ve Hasan Ali'den iyi olacak mı bu bilinmez.

Haberin Devamı



KAMENİ SORUNU

Volkan Demirel varken Kameni'nin alınması biraz gereksiz oldu. Şuan yabancı kontenjanını bu oyuncu ile doldurdu. Volkan Demirel'i tanıyan herkes Volkan'ın 2. kaleci olmayacağı bilir. Eninde sonunda Volkan'ın kaleyi alacağını bile bile yabancı kontenjanını kaleci ile doldurmak biraz ilginç oldu.

FERNANDAO'YA TEKLİF

Fenerbahçe'de Fernandao'ya Bursaspor ve Cruziero'dan kiralama teklifi geldi. Fenerbahçe'nin işine gelmeyen bir teklif. Geçen sene 15 milyon euroluk teklif geldi ama gönderilmedi, Fenerbahçe oyuncuyu kiralık olarak değil bonservisi ile satmayı düşünüyor.

Haberin Devamı

MESUT ÖZİL İDDİALARI

Mesut Özil iddilarına kesin olarak inanmasın taraftarlar. 2018 yılı için mümkün değil. FFP sıkıntısından kurtulursa belki olabilir. Gidip de Josef'i 40 milyon euroya satarsanız anca o zaman olur. Başka türlü mümkün değil.

AZİZ YILDIRIM SEÇİMDE ADAY

Benim aldığım bilgiye göre Aziz Yıldırım, Mayıs ayındaki seçimlerde aday. Henüz açıklamadı ama kendisi çok tecrübeli bir başkan olarak ne zaman neyin yapılacağı çok iyi biliyor. İlleri geziyor, üyelerle bir araya geliyor. İki taraf da kendisini güçlü görüyor. Ama daha rahat konuşmak için adaylığın resmileşmesi gerekiyor.