Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Öncelikle genel taktik anlayışla başlayalım.

Derbiye, Feyenoord ve Manchester United maçlarına benzer bir anlayışla çıkacak Fenerbahçe. Savunmayı ihmal etmeden kazanmaya oynayacak. Genel plan, erken gol bulmak ve devamında oyunun kontrolünü almak. Zaten kazanılan bu iki maçta da goller ilk dakika ile 18. dakikada gelmiş ve ardından Fenerbahçe istediği oyunu oynamıştı.

Gelelim kadroya; Analizler yapıldı. Kjaer’in katılımıyla birlikte gerçek anlamda taktik çalışmalar dün başladı. İlk 11 için aday çok. Savunma hattı belli. Orta saha ve hücum bölgesinde Van Persie, Volkan Şen ve Souza dışında kalan üç bölgeye 7-8 aday var. Advocaat’ın, Galatasaray’ın zaafına göre bir sürpriz yapabileceğini düşünüyorum. Tecrübesini ve yeteneklerini bu sezon Konyaspor ve Manchester maçlarında İsmail ve Sow hamlesi ile göstererek istediğini aldı. İlk 11’in yanı sıra Mehmet Topal’ın yokluğu sebebiyle dizilişte de sürpriz olabilir. Tek ön libero ile çıkılabilir.

Haberin Devamı

Samandıra’daki atmosfer ile bitirelim.

Fiziksel, taktiksel ve moral motivasyon açısından son iki yılın en iyi noktasında. Rekabet üst seviyede olmasına rağmen arkadaşlık iyi. Hoca’ya tüm takım saygı duyuyor.

Puan olarak geride olmasına rağmen takımda panik havası yok. Son dört maçın kazanılması ve devamındaki özgüven ile futbolcular kendilerini buldu. Artan taraftar desteği de eklenince sarı lacivertliler sezona adeta yeniden başladı.