Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fransa teknik direktörü olsam ve önümde şöyle bir seçenek olsa hemen karar veremezdim. “Cavani oynamayacak ama maça 1-0 geride başlayacaksın”. İşte bu kadar önemli bir isim sakatlığı sebebiyle kulübede oturan Cavani...
38’deki atak aslında bu eksikliği en iyi anlatan pozisyondu. Uruguay, ilk kez bu kadar az adamla ve hazırlıksız yakaladı Fransa savunmasını. Peki Stuani ne yaptı? Ne rakibini geçebildi, ne pas verebildi ne de şut atabildi. İnsan, orada Cavani olsa ne yapardı diye düşünmeden edemiyor?
Bir de üzerine dönen topta Fransa, golü bulup öne geçti. Fransızlar, bireysel açıdan daha kaliteli oyunculara sahip. Rakibinin yıldızı da oynamayınca çok rahatladılar. Suarez tek başına kalınca savunmayı tehdit edemedi.
Mesela Varane’ın rahat bir pozisyonda kaptırdığı top vardı. Mutlaka ileride o müthiş ikili olsa Fransız savunmasını geçmeyi başarır ya da en azından birkaç kez hataya zorlardı. Yıldız forvetinin olmadığı maçta üzerine Muslera’nın hatası da eklenince Uruguay maçtan erken koptu. Çeyrek final, Fransa için rahat bir grup maçına dönüşmüş gibiydi. Yarı finale yükseldiler. Şampiyon da olabilirler ama sahada öyle bir takım yok aslında. Ne rakibine ne izleyene “ Bu takım şampiyon olur “ dedirtecek görüntüyü hâlâ vermiyor.