Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kritik karşılaşmaya adeta diken üstünde çıkan sarı-lacivertli takım ilk yarıda pozisyon bulmakta zorlanırken, kalesinde ciddi tehlikeler yaşadı. İkinci devreye etkili başlayan Cocu’nun öğrencileri, Eljif Elmas’ın golüyle galibiyete uzandı, rahat bir nefes alarak, Beşiktaş derbisi öncesinde ayağa kalkmayı başardı.

Aslında Fenerbahçe ilk maçına çıktı diyebiliriz. Sezon öncesi yapılan hazırlıklardan farklı olarak transferin son günlerinde ayrılan ve gelen isimlerle orta saha kurgusu ve doğal olarak takım tamamen değişti.
Dün sahaya çıkan ilk 11 antrenmanlar dışında ilk kez birlikte oynadı. Doğal olarak bir alışkanlık ve uyum olmadığı için iş, daha çok bireysel çaba ve yetenekler üzerinden gitti. Slimani top alamayınca mecburen orta sahaya kadar geliyordu. Yeni transfer Benzia hem ayaklarına hakim hem de koşuyor. Ancak bu iki isme destek veren oyuncu 67’ye kadar yoktu.
Şener’in pasında Ayew içeri çevirdi. Seken topta Benzia, klas bir dokunuşla oyuna yeni girmiş olan Eljif’i gördü ve üç savunmacıyı düşürdü. Eljif’in net vuruşuyla sarı-lacivertliler öne geçti 0-1.
Golden önce iki takımın da tehlikeli atakları vardı. İlk yarı Konyaspor’un Milosevic ile bir şutu direkten dönerken, sarı lacivertliler de Slimani ve Ayew ile iki net fırsatı değerlendiremedi.
Golden önce 59’da ise maçın kırılma anı yaşandı. Harun ve savunmanın çizgiden çıkardığı top, sarı-lacivertli takımı oyunda tuttu.
Konyaspor dengeyi kurmaya çalışsa da baskısı çok bilinçli değildi.
Buna karşılık sarı-lacivertliler Slimani ile ikinci gole çok yaklaşmıştı.
Sonuçta maçı kazanan Fenerbahçe, sezonun belki de en kritik galibiyetini alıp mücadeleye “Devam” dedi.