Beşiktaş Şenol Güneş: "Atiba ve Gökhan, takımın en iyileriydi"

Şenol Güneş: "Atiba ve Gökhan, takımın en iyileriydi"

13.04.2019 - 22:06 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş: Atiba ve Gökhan, takımın en iyileriydi

Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı


"Eksikler vardı ama doğrularımız daha fazlaydı"
"Kazanmak güzel. Oyuncularımız elinden geleni yaptı. Taraftarlara da teşekkür ederim. Topu kolay verdik, zor kazandık. Bu nedenle ilk yarıda kötüydük. İkinci yarıda tempomuzu arttırdık. Eksikler vardı ama doğrularımız daha fazlaydı. İyi bir takıma karşı sonuç aldık."

"Karius özellikle ilk yarıda iyi kurtarışlar yaptı"
"10 kişiyken gol yedik. 70 metre top atıldı. 5'e 3 durumda gol yedik. Golcü takımız ama gol yiyen de bir takımız. Daha az pozisyon vermeliyiz. Onun dışında iyiyiz. Karius özellikle ilk yarıda iyi kurtarışlar yaptı. Konsantrasyonu iyiydi."


"Atiba ve Gökhan, takımın en iyileriydi"
"Kaleden başlayarak son giren oyuncuya kadar herkes iyiydi ve gerekeni yaptı. Bugün bir şey daha gördük. futbolun yaşla alakası yok. Sahanın en iyileri, yaşı büyük olanlardı. Atiba ve Gökhan, takımın en iyileriydi."

Haberin Devamı

"Yayıncı kuruluştan bir şikayetim yok. Ancak bütün oyuncular geldi, çağırılmadım. Güntekin haklı olarak 'Hocayı bekliyoruz' diyor, ben de bekliyorum. Benden şikayetçi olunmasın diye bunu söylüyorum."

Basın toplantısında sol kanattaki Medel-Caner hamlesini de yorumlayan Güneş, "Medel ilk yarıda zaman zaman iyiydi. Caner'i istediğimiz gibi kullanamadık. Caner-Ljajic daha riskliydi. Medel daha doğruydu. Medel'i ortaya aldığımızda gol yedik bir anda. Daha sonra da alabilirdim ortaya. Caner'in riski vardı aslında sarı kartı vardı. İkinci yarı da iyiye gidince bozmadık. İlk yarıda öndeki oyuncular top tutmadı, ortada baskı yiyince Medel'i çektik, ama gol yedik.
"İşler iyi gidince her şey doğru"
İlk 2 sıra için nasıl bir konumda olduklarını da anlatan Şenol Güneş, "Kaybettiklerimizi geri getiremeyiz. Sezonun ilk yarısındaki kayıplar var. Sezon genelinde kazanacağımız maçları kaybettik. Bundan sonra kazanacağımız maçlara bakacağız. Sivasspor maçının garantisi yok. Bu maça sevindik ama bu maç bitti. Daha az hata yapan Başakşehir var, saygı duymak lazım. Bizden önde olan bir Galatasaray var. Sivasspor maçı bizi nereye götürür bakacağız. Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin sonucu da etkiler" ifadelerini kullandı.
'Atiba herkese örnek'
Şenol Güneş, Atiba Hutchinson'ın performansını çok beğendiğini söyledi. Oyuncusunu öven Güneş, "Atiba saygı duyulacak, alkışlanacak bir oyuncu. Hücumda ve savunmada her yerde vardı. Yaşın futbolda kötü olmaya sebep değil. Herkese örnek Atiba.
Orta sahada Emre, Mossoro ve İrfan defansif oynayabilen oyuncular, Başakşehir'e katkı veriyorlar. Robinho da geliyor, Visca ve Elia da geliyordu geriye, ezbere oynamıyorlar.
Orta sahayı iyi kapatmalıydık. Zaman zaman eksik kaldık" dedi.
'Burak dünya çapında'
Beşiktaş'ta ve Türk futbolunda Burak Yılmaz'ın hak ettiği değeri alamadığını kaydeden Şenol Güneş önemli bir örnek verdi. Güneş, "Bireysel tartmamak lazım. İyi gidince iyi ya da kötü gidince kötü diye söylenmez. Herkes için geçerli, tecrübeli oyuncuları daha iyiye götürmeliyiz, aşağı çekmemeliyiz.
Burak geç kalındı, dünyaca ünlü futbolcu olabilirdi. Suarez'den iyi olabilecek bir oyuncuydu. Ozan Tufan mesela milli takımın en iyisiydi. Burak, bu yeteneğiyle dünya çapında bir oyuncu. Sakatlıkları, yıpranmışlıkları ve zorlukları var. Çok güzel konuştu bugün de" diye konuştu.
'Ruh lazım'
Loris Karius'a karşı olumsuz bir tepkisi olmadığını tam tersi yapıcı olduğunu anlatan Şenol Güneş, yanlış anlaşıldığından söz etti. Alman kaleciyle ilgili yorumlarda bulunan tecrübeli teknik adam, "Karius'la ilgili sıkıntısı varsa paylaşırım ama suçlama olmaz. Karakter meselesi aslında bazı oyuncular oturmaz, bazıları da sıcaklığı yakalar.
Mesela Lens ilk geldiği sene duygusuzdu. Şimdi farklı ama. Fabri mesela duygusuyla çalışırdı. Ruh meselesi bu. Oyuncuyla ilgili olumsuzluk paylaşmam. Karius'un uyumu, sahiplenmesi önemliydi. Ama iyiye gidiyor" ifadelerini kullandı.