Futbol Sercan attı Rize 3 puanı kaptı

Sercan attı Rize 3 puanı kaptı

17.08.2013 - 19:02 | Son Güncellenme:

Çaykur Rizespor, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni Sercan'ın tek golüyle mağlup etti.

Sercan attı Rize 3 puanı kaptı

Spor Toto Süper Lig'de 1. hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, evinde Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti ve sezona 3 puanla başladı.

Haberin Devamı

Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekibin tek sayısı 31. dakikada Sercan'dan geldi.

SERCAN'DAN RABİA SELAMI! HABER İÇİN TIKLAYIN

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI:
Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
Maçın 15. dakikasında Tevfik Köse'nin ceza sahasına yaptığı ortada, Uche Kalu'nun kafa vuruşunda top yandan auta gitti.
22. dakikada sol kanattan hareketlenen Tosic'in ceza sahasına yaptığı ortaya bekletmeden vuran Mervan Çelik'in şutunda, top yandan auta çıktı.
31. dakikada Çaykur Rizespor'un golü geldi. Tevfik Köse'nin pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Sercan Kaya, rakibini ve kaleciyi geçtikten sonra topu ağlara gönderdi: 1-0.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Çaykur Rizespor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI:
50. dakikada Çaykur Rizespor'un ceza sahası sol çapraz çizgisi üzerinde kazandığı serbest vuruşta topun başına Uche Kalu geçti. Nijeryalı futbolcunun şutunda, top direğin yanından auta çıktı.
84. dakikada Gençlerbirliği'nin Hırvat savunma oyuncusu Kulusic, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Maçın son bölümlerinde ataklarını sıklaştıran başkent temsilcisi, aradığı beraberlik golünü bulamadı.
Karşılaşma, Çaykur Rizespor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Stat: Yeni Şehir
Hakemler: Özgür Yankaya, Süleyman Özay, Ceyhun Sesigüzel
Çaykur Rizespor: Pawelek, Koray Altınay, Sezer Özmen, Ousmane Viera, Ali Adnan, Kıvanç Karakaş, Sylvestre, Tevfik Köse, Sercan Kaya (Dk. 90 Ozan Papaker), Florin Cernat (Dk. 71 Kağan Söylemezgiller), Uche Kalu (Dk. 69 Eren Albayrak)
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Gosso, Mervan Çelik (Dk. 39 Zec), Doğa Kaya (Dk. 51 Özgür İleri), Kulusic, Jimmy Durmaz (Dk. 70 Oktay Delibalta), Stancu, Tosic, Serkan Yanık, Sedat Bayrak, Tomic
Gol: Dk. 31 Sercan Kaya (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 26 Doğa Kaya, Dk. 49 Serkan Yanık, Dk. 58 Sedat Bayrak, Dk. 77 Özgür İleri, Dk. 87 Gosso (Gençlerbirliği), Dk. 45 Sercan Kaya (Çaykur Rizespor)
Kırmızı kart: Dk. 84 Kulusic (Gençlerbirliği)

NOTLAR

Haberin Devamı

*Maçı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Şenol Güneş de izledi.
*Geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig'i ikinci sırada bitiren Çaykur Rizespor'un kupası, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı tarafından takım kaptanı Florin Cernat'a verildi.

Ç.RİZE CEPHESİ

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Biz yeni bir takımız. Onlar ise ligin en köklü takımlarından birisiydi. Oyuncularım mükemmel şekilde mücadele etti. Hatalarımız da oldu. Ama bunlar zamanla düzelecek. Taraftar desteği mükemmeldi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı desteği bekliyoruz. Bu oyunun üstüne katarak gideceğiz. Transferde de aramıza katılacak olan oyuncular olacak. Bu takımda kim hak ediyorsa o oynayacak. Çok fazla beraber çalışmayan takımdık. Bugün ayrıca defansın çok iyi oynaması bizim için artı oldu. Uzun maratonlu ligde bunlar iyiye işaret. Bizim tek amacımız Trabzon'dan puan ve puanlarla dönmek. Onların oturmuş bir kadrosu var. Bize birazcık daha zaman lazım. Süper lige de alışmamız lazım. Günler bizim lehimize ilerleyecektir. İlk zamanları kayıpsız ve iyi bir şekilde atlatabilirsek zaten sonrası gelecektir."
Çaykur Rizesporlu Sercan Kaya, çok iyi bir maç çıkardıklarını belirterek, "5 yıl aradan sonra çıktığımız bu ligde galibiyetle başlamak önemliydi. Biz kendimize inanıyoruz. Öncelikli hedefimiz ilk onda olmak. Trabzonspor karşılaşması benim için duygusal bir maç olacak. 2 senem geçti orada. Ama sahada rakibimiz. Rizespor forması için elimden geleni de yapacağım. Ligde ilk golü atacağım içime doğmuştu. Çevremde ve takımda da bir kişi bunu bana söylemişti. Bunun için mutluyum" dedi.
Uche Kalu ise, "Açıkçası benim için çok mutlu bir maç oldu. 7 ay oynamadım. Ondan sonra süper ligde gelen galibiyet dolu maç anlamlı oldu" diye konuştu.

Haberin Devamı

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, ilk yarının beklemedikleri bir oyun olduğunu belirterek, "Kendi sahamızda kabul eder gibi olduk. Oyun olarak pas yüzdemiz düşüktü. Yediğimiz gol de defanstan çıkarken kaptırdığımız bir topla oldu. İkinci yarıda değişikliklerle biraz toparladık ama yakaladığımız 2-3 pozisyonu da değerlendiremedik. Son bölümde 10 kişi de kalınca zaten işimiz zorlaştı. Çok hak ettiğimiz bir maçtı diyemem zaten. Kulüplerin yapıları, ekonomik yapıları bizim transfer niyetlerinin her zaman önünde oluyor. Transfer yapabiliriz de yapamayabiliriz de" dedi.
Jimmy ise "Bugün gerçekten iyi oynadığımız söylenemez. Mağlup olduk. Gol atmayı beceremedik ve mağlubiyeti hak ettik" dedi. Özgür de "Maça iyi başladık. Mücadelemiz de iyiydi ama 20'inci dakikadan sonra düşüş gösterdik. Bunun üstüne oyun kontrolü Rizespor'a geçti. Oların arzu isteği dakika ilerledikçe arttı. Bu maçı unutup Akhisar maçında üstüne koyarak kazanmaya çalışacağız" diye konuştu.