Beşiktaş Serdar Sarıdağ: 'Fikret Orman ve Şenol Hoca'nın Tolga'nın arkasında'

Serdar Sarıdağ: 'Fikret Orman ve Şenol Hoca'nın Tolga'nın arkasında'

02.08.2018 - 15:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'ta yaşanan son gelişmeleri Skorer TV spikeri Ezgi Toper'e aktardı. Sarıdağ, Beşiktaş başkanı Fikret Orman ve Şenol Güneş'in Tolga Zengin'in arkasında durduklarını açıkladı...

Serdar Sarıdağ: Fikret Orman ve Şenol Hocanın Tolganın arkasında

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'ta yaşanan son gelişmeleri Skorer TV spikeri Ezgi Toper'e aktardı.

Haberin Devamı

İşte Sarıdağ'nın yaptığı açıklamalar;

Fikret Orman'ın 'Türk futboluna huzur geldi' söylemi çok erken. Bence sezon başlaması lazım, ondan sonra bakmak lazım. Fikret başkan ve Aziz Yıldırım arasında sorun vardı, konuşmuyorlardı. Ali Koç bazı söylemleri geçmişe göre daha iyi bir ortam getireceğini zannediyorum. Zaten bu sezon 'VAR' sistemi olacağı için daha huzurlu bir sezon olacağına inanıyorum. Futbolun ruhunu oluşturan şey bence futboldaki adalettir. Bence adalet 'VAR' sistemi ile gelecektir. Bence yorumcularda kendilerine dikkat etmeleri lazım, artık her şey daha düzgün olacak.

TOLGA'YLA DEVAM EDİLEBİLİR

4 gün önce Tolga Zengin ile yaptığım haber yapmıştım. Yaptığım haber 'Tolga ile devam edilecek değil devam edelim mi?' haberiydi. Dün de Fikret Orman biraz nabız yokladı. Şuan ki görünüm Tolga ile sezona devam edilebilecek gibi. Ama Mignolet ve Ospina için girişimler devam ediyor, eğer istenilen bütçe seviyesinde olursa transferler olabilir. Fikret Başkan, Fabri Beşiktaş'ta olsaydı 'Tolga Zengin Fabri'den daha iyi' cümlesini kurmazdı. Orman, taraftara mesaj gönderiyor. Her kaleci hata yapabilir, Fabri de çok hata yaptı. Lyon maçında takımı yaktı. Orman bu mesajıyla Tolga hata yapsa da arkasında durmaları gerektiğinin mesajını veriyor. Eğer Beşiktaş kaleci alacaksa Cordoba gibi 5 yılı kurtarabilecek bir kaleci alması lazım. Şenol Güneş, Fikret Orman ve Umut Güner kampta Tolga konusunu görüştü. Şenol Güneş'in yaptığı açıklamalarda alt bir zemin oluşturma amaçlı. Şenol hocanın düşüncesi ya Fabri'den iyi kaleci gelsin ya da onun seviyesinde.

Haberin Devamı

TRANSFERLER DOMİNO ETKİSİ YARATABİLİR

Beşiktaş, transferde ismi geçen Chadli, Mignolet, Ospina, Kagawa oyuncularla görüştü. Kulüplerinden haber bekliyor. Mesela Chadli bildiğiniz gibi hep sol açık oynuyor. Eğer bu transfer gerçekleşirse Babel 10 numara pozisyonunda oynar. Kagawa transferinin de domino etkisi yaratabilir. Bu transferin gerçekleşmesiyle Quaresma, Tolgay, Oğuzhan gibi isimler takımdan ayrılabilir.

VİDA'YA 30 MİLYON EURO

Vida transferiyle ilgili bir çok takım peşinde. Bir ingiliz takımı daha peşine düştü. Şu an Vida transferinin gerçekleşmemesi Fikret Orman'ın 30 milyon euro da diretmesi.

Haberin Devamı

NEGREDO İSPANYOL EKİPLERİYLE GÖRÜŞÜYOR

Beşiktaş'ta Love, Negredo, Mustafa ve Larin varken forvet transferi yapmak çok zor. Hatta aradan gidenler olabilir. Negredo, İspanya kulüpleriyle görüşüyor. Eşi de kendi ülkesine geri dönmek istiyor. Negredo kötü bir oyuncu değil geçen sezon Talisca sistemine uymadığını için başarılı olamadı. Negredo ve Şenol Güneş arasında bir sıkıntı yok. Şenol Hoca 'Bizimle olmayacak' dese de yeni sezon takımda kalabilir. Bence Beşiktaş'a en yakın forvet transferi Origi. Çünkü Liverpool ile Beşiktaş Vida transferi için görüşüyorlar. Slimani geçen sezondan geçen sezondan beri uğraşılıyor. Mandzukic ismi ise Fikret Orman'ın en büyük hayali. Vida ve Mandzukic'in menajeri aynı isim. Burak Yılmaz transferi artık imkansız gibi gözüküyor, çünkü bonservis bedeli var. Şenol Güneş'in en çok istediği golcü Burak Yılmaz'dı.

Haberin Devamı

GÜNEŞ, LOVE'UN KALMASINI İSTEDİ

Vagner Love'a Brezilya'dan teklifler vardı ama Şenol Hoca kalmasını istedi. Bu kampta Şenol Güneş'in gözüne girdi. Belki Vagner Love - Harun Tekin takası olabilir ama Bursaspor Harun için nakit para istiyor. O yüzden bu transfer de çok zor gözüküyor.

BEŞİKTAŞ, GOMİS'İ İSTER

Geçtiğimiz günlerde Fatih Terim'in yaptığı açıklama çok güzeldi. Büyük takımlar kendi arasında transfer yapabilmeli. Beşiktaş'ın ezeli rakiplerden bence isteyeceği tek oyuncu Galatasaraylı Gomis'tir.

PEKTEMEK 3. ŞAMPİYONLUK İSTİYOR

Mustafa Pektemek'e kendine kulüp bul dendi. Geçen yıl da aynı sorunu yaşadı. Kendisi de kadroya giremeyeceğini biliyor ama yönetime Beşiktaş'ta 3. şampiyonluğu yaşamak istediğini söyleyip takımda kaldı. Pektemek, çok çalışkan bir futbolcu.

Beşiktaş'ın yeni defans oyuncusu Roco çok yararlı bi transfer olur. Özellikle ülkedaşı Medel ile çok yararlı olacaktı. Bir kaç sene sonra 10-15 milyon euro'ya satılabilecek bir oyuncu.

GUTİ GELECEĞİN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın bu sene yaptığı en iyi transferler İlhan Mansız ve Guti. Takıma çok büyük hava kattılar. Şenol Güneş gibi bir tecrübenin yanında bu iki ismin pişmesi çok büyük bir fırsat. Bence gelecek için Beşiktaş'ın teknik direktörlük adayı Guti'dir. Guti ile görüştüğümde Oğuzhan ve Tolgay'ı çok beğendiğini ve kaleye daha yakın oynamasını istediğini söyledi. Guti, bu iki isim için büyük bir fırsat olacaktır.

MESUT ÖZİL TÜRK MİLLİ TAKIMI'NIN BAŞINA

Bu arada Mesut Özil'de bence geleceğin milli takım teknik direktörü olabilir. Çünkü Mesut'u Türk halkı bağrına bastı. Almanya alt yapısı almış böyle büyük bir dünya yıldızının milli takımın başında olması çok yararlı olur.

Yazarlar