Beşiktaş Serdar Sarıdağ: Sergen-Lucescu modeli olabilir

Serdar Sarıdağ: Sergen-Lucescu modeli olabilir

17.04.2019 - 11:59 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ, siyah beyazlılardaki son gelişmeleri Skorer Tv'den Ezgi Toper'e değerlendirdi. Sarıdağ teknik direktör konusunda yaşananlarla ilgili, "Birçok opsiyon var ama sezon sonu Sergen-Lucescu modeli görebiliriz" ifadesini kullandı.

Serdar Sarıdağ: Sergen-Lucescu modeli olabilir

Milliyet Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Serdar Sarıdağ, siyah beyazlılardaki son gelişmeleri Skorer Tv'den Ezgi Toper'e değerlendirdi.

Haberin Devamı

İşte Sarıdağ'ın açıklamaları:

Adriano'nun bitmek bilmeyen sakatlıkları Şenol Güneş'i riske sokuyor. Caner'i Başakşehir maçında oraya koyması hata değil, mecburiyet. Sonuçta Edin Visca'ya karşı oynuyorsunuz. Tüm takımlar Visca'nın ne zaman gideceğini merak ediyor. Çok önemli bir oyuncu.

"Artık yeter, bu zamana kadar..."

Lens, patlamaya hazır bomba gibi. Genelde insanın elinde patlayan türden. O patlamayı göstermek zorunda Lens. Parası geç yatınca şikayet ediyor. Taraftar da ciddi beklenti içinde. Nerede Fenerbahçe'deki Lens diyor taraftarlar? Aldığı paranın hakkını vermiyor Lens. Seni Güven zorluyorsa, ben Lens'in yerinde olsam utanırım. Artık yeter, bu zamana kadar bir şeyler yapmış olman lazım.

Haberin Devamı

-Odaklandığı zaman Başakşehir maçındaki gibi oynuyor Karius. Beşiktaş taraftarı Liverpool performansının yüzde 50'sini bile istiyor Karius'un.

"Yönetim Ljajic'i almak zorunda"

-Beşiktaş ve dieğr kulüplerin oyuncu sözleşmelerindeki maddeleri kimse bilmiyor. Normalde yönetim Karius'la devam kararı alır ama sözleşmeleri kimse bilmiyor. Sözleşmeler şeffaf olmak zorunda. Mesela Adem Ljajic, ilk 3'e girersen almak zorundasın. Ljajic'i yönetim biz aldık demez. Oyuncuyu bu hale kim getiriyor? Gomez, Atiba, Aboubakar, Cenk Tosun'u kim bu hale getiriyor? Teknik ekip bu hale getiriyor.

-Şenol hocada mental yorgunluk yoktu. Yaşasaydı milli takım performansı böyle mi olurdu? Sıkıntı ortam. Havayı dağıtamadılar. Olumsuzluğu yok edemediler. Hoca listesi yapılsın, açık ara Şenol Güneş önde gider anketlerde.

"Guti hazırlanıyor"

Guti şu an hazırlanıyor ve hazırlandırılıyor fakat Guti yapabilir mi soru işareti... Mesela bu takımın maaşı üç ay ödenmedi. Ne yapacak Guti? O tecrübesi yok. Şenol hoca, Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Abdullah Avcı yapabilir.

-Abdullah Avcı şu an üstünü örtüyor. O pozisyonda cevap vermesi doğru olmazdı. O da son 3 senede bir eli yağda bir eli balda. Parasal sıkıntı yok. Derdi yok. Bu tarafa gel hocalık mı yapsın, idarecilik mi yapsın. Gelir mi? ben olsam gitmem. Abdullah Avcı iyi hoca.

Haberin Devamı

"Fikret Orman'a Lucescu baskısı var"

-Aragones Fenerbahçe'ye geldiğinde 80 yaşındaydı milli takımdan kupa alarak geldi. Lucescu'daki sıkıntı milli takım hocası değildi. Beşiktaş'ta yapar mı? Bence yapabilir ama taraftar istemiyor. Burak'ı da istemiyorlardı. Şimdi istiyorlar. Yönetime ciddi bir Lucescu baskısı var. Bakalım Fikret Orman, taraftarı mı dinleyecek, kendisi mi karar verecek?

"Sergen-Lucescu modeli olabilir"

Yönetim mutlaka Şenol Güneş'e soracaktır. Güneş sistemini devam ettirecek bir teknik direktör lazım. Bu takımın yapısı defans oynayacak bir sistem değil. Mali şartları göz önünde bulundurursak, tecrübeli bir hocayı işaret ediyor. Bu da Lucescu'dur. Lucescu-Guti, Lucescu-Sergen veya Lucescu-Tayfur. Bunlar olabilir. Sergen-Lucescu modeli olabilir sezon sonu...

"Bazı futbolcular isyan noktasına geldi"

-Adriano'ya gülüyorum ben. Bazı isimlerin isyan noktasını geldiğini de söylemedik daha. Bazı futbolcular, "Biz de aynı sakatlıkları yaşadık, biz döndük o neden dönmedi?" diyenler var. Ona bağlı, isterse oynayabilir Adriano Sözleşme belirsizliği var onda da.

Haberin Devamı

-Quaresma Portekiz'de. Yönetim gönderdi onu. Buz tedavisi yapılıyor. Kendi özel işleri de var. Ailesi orada. Ticari işlerle de ilgileniyor.

-Feda 2'ye gittiğiniz bu dönemde Caner kadroda olur. Abilik konusunda Caner'in soyunma odasını motive edici bir özelliği var. Yerli oyuncu, Türkiye doğumlu. Caner kadroda kalmalı. Sadece bir düşüş var son dönemde.

Transfer konusu

Geçenlerde sol bek bakılıyordu. Kaleci bile bakılıyordu. Belki Adriaona'yla sözleşme uzatılacak. Bir hareketlilik var. Genç oyuncu çalışması var. Balkanlar'a bakılıyor. Bir seçim de var. Teknik direktör konusu var. Önemli detaylar var.