Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yine aynısı oldu... İlk golü bulmaya en yakın takımken, Beşiktaş yine 1-0 geriye düşen ekip oldu. Geçen sezonki maçların çoğunda ilk golü atan taraf olarak bu durumun avantajını çok iyi kullanan Beşiktaş, bu sezon değil bir 1-0 önde olmak 3-0 geriye düştüğü Adana Demirspor maçında bile sıkıntı yaşadı.
Bakasetas’ı kaybeden ve tam iyileşmeyen Nwakaeme nedeniyle daha temkinli olan Trabzonspor, arka alan boşluğu kovaladı. 45+4’te Abdulkadir Ömür’ün attığı golde asisti yapan Hamsik bu golün mimarıydı. Abdülkadir’i arkasına kaçıran Vida’ya fatura kesilmez. O fatura Hamsik’i boş bırakanlara kesilir. İlk yarının diğer önemli dakikalarına bakacak olursak 35. dakikada gelişen Beşiktaş atağını kesmek isteyen Vitor Hugo neredeyse topu kendi kalesine atıyordu.
Ersin 38. dakikada Nwakaeme’ye şans tanımadı. Larin’in 41. dakikadaki net pozisyonunda ise Uğurcan müthiş kurtarışlar yaptı.
İkinci yarıda Beşiktaş, beraberlik golünü en çabuk şekilde bulmak zorundaydı. Güven 49’da denedi ama Uğurcan’ın parmak uçları yine devredeydi. Beklenen gol 62’de geldi. Trosdsen’in hatalı pasını iyi takip eden Larin, attığı golle oyuna yeniden denge getirdi. Kalan dakikalarda Beşiktaş oyunun kontrolünü eline aldı ama savunma güvenliğini ikinci planda bıraktı. Tabii bu durum bazı riskleri de peşinden getirdi. İkinci golü aradığı sırada gelişen ani atak neticesinde Cornelius skoru 90+6’da 2-1’e getirince, Beşiktaşlı futbolcular kendilerini sahaya bıraktılar. Beraberlik bir nebze olsa Beşiktaş için büyük kayıp olmayabilirdi ama bu mağlubiyetin telafisi artık çok zor gibi gözüküyor.