Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Babel'in attığı üçüncü gol sonrasıydı... Vodafone Park'ın, hibrit çimine yağan yağmur, tıpkı Beşiktaş'ın attığı goller gibiydi. Hollandalı oyuncunun ağlara gönderdiği üçüncü gol, sanki gökyüzünü yırtmış, bulutların içinde ne kadar birikmiş yağmur varsa, hepsini Dolmabahçe'ye yağdırmıştı. Ortam sanki bir futbol tarikatının ayinine dönüşmüş gibiydi. Şu bir gerçek, dün Vodafone Park'ta, Osmanlıspor seçilmiş bir kurban, hibrit çim ise sunaktı sanki. Taraftar desen, kendinden geçmiş, ligde kaybolan puanların acısını çıkartırcasına, ses tellerinin uyumasına izin vermiyordu. Dedik ya, dün gece bir futbol maçı değil bir futbol ayini seyrettik.

Haberin Devamı

Bu tarihi gecede, Babel maçın adamı olurken, bu başarının arka planında kalan kahramanları da unutmamak gerek. Tosic, Adriano, Gökhan Gönül, Pepe ve Medel ilk akla gelenler. Oyunu öyle bir ileriye yığdılar ki, Fabri bu sayede kendi ceza sahasında değil de evinin bahçesinde yürüyormuş gibi keyif yapıyordu. Negredo'nun golünden sonra çalınan İspanyol notaları, Vodafone Park'a bir anda çok farklı bir hava getirdi. Tribünler kendilerini bu notalara öylesine teslim ettiler ki Sanki maç, Madrid'te oynanıyor gibiydi. O sırada sol yanımdaki bir hanım taraftar, bıraksalar sahaya inip flamenko yapacak gibi kendinden geçmişti.

Beşiktaş, bu maça öyle bir motive olmuştu ki, Cenk Tosun'un golünden sonra, akıllara ikinci bir Manisa maçı mı yaşanacak sorusunu getirtti. Şu da bir gerçek; Beşiktaş istediği zaman istediğini yapabilecek güçte bir takım. Ligimizin üzerinde bir kadro yapısı ve oyun anlayışına sahip. İşte bu özgüven getirecek unsurlar, bazı maçlarda siyah - beyazlı oyuncularda ters etki yarattı. Futbolcular, dünkü Osmanlıspor'a Osmanlıspor olarak değil Bayern Münih olarak baktılar. Beşiktaş öyle bir hafta geçirdi ki, tüm çok bilenler Beşiktaş'ı şimdiden elemişti. Bu durumun yanında bir de Başkan Fikret Orman'ın, "artık lige asılın" yönündeki konuşmaları da, muhakkak takıma olumlu yansımıştır. Eğer kalan maçlarda, futbolcular her rakibine; sanki çok büyük takımlarla oynuyormuş gibi bakarsa, siyah - beyazlı takım bu ligin Bayern Münih'i olur. Dedik ya, eğer maçlarını, bir futbol maçında değil de bir ayindeymiş gibi oynarsa, Beşiktaş daha çoook gol olup yağar durur. Çünkü siyah - beyaz bulutlar, öylesine su toplamış ki, akacak yer arıyor gibiler.