Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Her şey bir plan doğrultusunda oluyor. Tesadüfe şans verilmiyor. Aksine Batshuayi’nin şanssızlığı bile bu planın içerisine dahil ediliyor.
İki hocanın ayrılmasına neden olan o ihtimal de göz önünde bulunduruldu. Taktik içerisinde oyun değil oyunlar var. Valerian İsmael, gelir gelmez ne değiştirdi diye soracak olursanız işte bunları yaptı. Dünün tek ekstrası ise Batshuayi’dan beklenmedik o müthiş performanstı. Aslında rakamlara baktığınızda Önder Karaveli döneminde de üretkelik anlamında Beşiktaş zirve yapmıştı. Lakin Batshuayi kısmetsizliği diye bir gerçeği de unutmamak gerek.
Gelelim Alanyaspor maçına... Trabzonspor karşısındaki tempolu oyunun bir tesadüf olmadığını dün gördük. Daha ikinci dakikada Batshuayi o golü atmadan önce topu önüne aldığında, statta “vur vur” sesi duymadık. Belki de boşuna ümitlenmek istemedi tribünler. Fakat gol geldikten sonra tut tutabilirsen taraftarı. Efecan’ın 23. dakikadaki beraberlik golü bile ne tribünlerin ne de takımın temposunu düşürmedi. Josef 25’te takımını yeniden öne geçirdi. Hatta o tempo 43’te Batshuayi’ye ikinci golü getirdi. İkinci yarıya 3-1 önde başlayan Beşiktaş peşin alan pozisyonunda gibi rahat bir oyun oynadı. Skor avantajı nedeniyle tempoyu düşük tutan ve topun arkasına geçen Beşiktaş’ta Valerien İsmail, Nkoudou gibi bir savunma arkasına sarkma ustası ile Güven’i oyuna aldı. Fransız teknik adam, Alanyaspor’un savunma güvenliğini arka plana atma riskini Güven’in 78’de attığı golle cezalandırdı.