Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Milli aradan sonra birkaçı hariç sakatları dönen Beşiktaş, Başakşehir karşısında ilk yarıda klasik oyun karakterini sahaya yansıtamadı. Ajax karşısındaki o eksikleri zirve yapmış Beşiktaş bile, yenilmesine rağmen bir tempo koymuştu ortaya. Beşiktaş’ta Sergen Yalçın, maç eksiği olduğu için Larin ile Alex yerine Oğuzhan ile Güven’i tercih etti ki Güven tercihi aynı zamanda adil bir karardı.
İlk yarıda her iki takım da pozisyonlar bulmaya çalıştı. Başakşehir’de Caicara’nın 12. dakikada vuruşu direğin yanından auta gitti. Aynı şekilde net bir pozisyon yakalayan Berkay’ın vuruşu da direğin yanından az bir farkla dışarı çıktı.
Bu pozisyonlar Başakşehir’i gol için umutlandırırken Beşiktaş’ın temposuz oyunu devam ediyordu. 40. dakikada Mert’in hatası sonucu Okaka’nın ayağından gelen gol Beşiktaş’ta moralleri bozdu ama Sergen Yalçın, ikinci yarıda Necip, Alex ve Larin’i aynı anda oyuna sokarak sadece taktiği değil maçın havasını da değiştirmek istedi. 53. dakikada kaleciyle karşıya karşıya kalan Chadli’nin vuruşunda top Mert’in ayağına çarparak kornere gitti. Beşiktaş adına bir mucizeydi. Bunun üstüne bir de Alex 59’da beraberlik getiren golü atınca, maçın havası bir anda değişir diye düşündük. Fakat baskılı olmasına Beşiktaş savunması dönen toplarda tek ayağı üzerinde yakalandı. Önce Guldbransen’in pasında Okaka 83. dakikada durumu 2-1 yaptı. Ardından bu kez Guldbransen’in kendisi 85’te skoru 3-1’e getirdi. Batshuayi’nin 90+1’de attığı penaltı golü sadece 3-2’lik skoru belirledi.