Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ara transfer döneminde bulunmamız nedeniyle elbette her kulüpte olduğu gibi Beşiktaş’ta da gündemin birinci maddesi takviyeler oldu. Fakat ortada çok daha farklı bir nokta var; o da limit sorunu...
Mali anlamda çıkmaz sokağa giren siyah-beyazlı camia bunları konuşurken, Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın gündemi ise çok daha farklıydı. Sözleşmesindeki özel bir madde nedeniyle bedava gelebilecek Guilherme’ye onay vermeyen Avcı, Sivasspor maçı öncesi takıma çok kritik mesajlar da vermiş oldu. Guilherme’yi transfer ettirmek yerine Oğuzhan’ı kazanmayı tercih eden Avcı kendince bir risk almış olabilir ama hocanın bu yaklaşımı takım içerisinde çok olumlu karşılandı.
Hoca bu hamlesiyle takıma “Ben sizlere inanıyorum. Bu kadro zaten iyi bir kadro. Şampiyon olacaksak transfer yapmadan da olabiliriz” demiş oldu. Takım içerisinde çok sevilen Oğuzhan’ın kiralık verilmesini istemeyen ve Guilherme’yi alarak hassas dengeleri sarsmayan Avcı, bunun karşılığında ise tüm takımdan özveri istedi. Özellikle ikinci yarıdaki her maçın final olduğunu söyleyen Abdullah Avcı, kamp dönemiyle birlikte takımın havasını değiştirdi.
Özellikle kenetlenme konusunda Burak Yılmaz ile birlikte hareket eden Abdullah Avcı, oyun sisteminde ise pas oyununa çok sadık kalmayacak. Kısacası Beşiktaş’ta uzun vadeli planlamaların yerine günü kurtaracak hamleler kendini gösterecek. Oğuzhan’ı tutarak, takımda yeni bir sinerji yaratmak isteyen Avcı’nın bu nedenle Sivasspor maçından her anlamda çok umutlu olduğunu söyleyebiliriz.