Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ay-yıldızlı ekibimiz, mücadeleye tutuk başladı, Cheryshev’in golüyle sarsıldı, ancak sahneye çıkan Serdar Aziz eşitliği sağladı. İkinci yarının hemen başında bu defa Dzyuba, Rusya’yı bir kez daha üstünlüğe taşıdı. Ardından yüklenen millilerimiz art arda pozisyonlar bulmasına rağmen rakip defansı ve kaleci Lunev’i aşamadı.

Dünya Kupası’ndan sonra, kendi milli takımıza hasret kaldığımız şu günlerde, hiç şüphesiz UEFA Uluslar Ligi, ay-yıldızlıları, çok daha farklı bir heyecanın içerisine sokacaktır.

Haberin Devamı

Hazırlık maçlarından daha iddialı ve daha resmi bir atmosferde geçecek olan milli maçlarımızın ilkini, Rusya ile Trabzon’da oynadık. Sahadan 2-1 mağlup ayrılarak, bu yeni kulvara şanssız bir başlangıç yapan Türkiye, ilk yarıda etkisiz bir oyun ortaya koysa da, ikinci yarıda daha derli bir görüntü içerisindeydi.

Rakip elbette kolay bir rakip değildi. Dünya Kupası’nda rüştünü ispatlamış oyunculardan kurulu bir Rusya, kolay geçilecek bir takım değil. Fakat Türkiye de, kendi evinde 13. dakikada, Chiryshev’in attığı gol gibi, basit goller yiyecek bir takım olmamalı.

21’de Cenk ve 22. dakikada ise Cengiz Ünder, hava topunda nasıl Rus savunmasını geçemediyse, yediğimiz ilk golde de, savunmamız böylesine bir kurgu içerisinde olmalıydı. 41. dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun ortasını da geri püskürten Ruslar’ın şansı bu kez rast gitmedi. Dönen topu önünde bulan Serdar Aziz, çektiği sert şutla 1-1 eşitliği sağladı.

Millilerimiz ikinci yarıda daha iyi oynayan bir ekip haline gelmişti. 49. dakikada savunmamızın ofsayt diye durduğu anda Serkan Kırıntı ile karşı karşıya kalan Dzyuba, skoru 2-1’e getirmiş olsa da, Türkiye gol ya da goller bulabilecek bir taktiği sahaya yansıtabilmişti. Özellikle 66. dakikada Oğuzhan’ın, Hakan Çalhanoğlu’nun önüne bıraktığı top, kaleci Lunev’i geçse, belki de skor lehimizde olabilirdi. Aynı şekilde, Hakan Çalhanoğlu’nun 71’deki serbest vuruşundaki topun, Rus ceza sahası içerisindeki oyuncularımızın önünden, teğet geçmesi de bizim için şanssız bir andı.

Beraberliğin bile değerli olduğu böylesine bir maçta, Hakan Çalhanoğlu’nun 90+1 ve 90+5.dakikalarda kaleci Lunev’de kalan şutlarına, üzülmemek elde değil. Özetle skor bizleri mutlu etmese de, yeni bir başlangıç yapan millilerimizin, ikinci yarıdaki futbolu gelecek adına bizlere umut verdi.