Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın üzerindeki baskı maç başlar başlamaz belli olmuştu. Son dört maçını kaybetmedi ama girilen pozisyonlardan eli boş dönülmesi, takımın tüm psikolojini olumsuz etkiliyordu. Sadece takımın mı? Beşiktaş çatısı altındaki her yerde o olumsuz havayı seziyorduk. 
Önemli eksiklerin olduğu Altay maçı öncesi, Teknik Direktör Önder Karaveli takımı özellikle bu yönde hazırlamaya çalıştı. İlk yarıya Beşiktaş çok tempolu başladı ama bu oyun siyah-beyazlı takımı her geçen dakika daha da paniğe itekledi. Gerilimi daha arttırdı. 3. dakikada Necip golü atsa bu maç daha rahat geçebilirdi. Hadi onu geçtik 31’de Alex’in vuruşu girse de olabilirdi ama top kaleci Lis’e çarparak kornere gitti. 
İkinci yarı hem tempo hem de stres daha da arttı. Vida’nın gördüğü sarı kartta bunu çok net anlayabiliyorsunuz. Fakat o Vida ne yaptı etti 64. dakikada Ghezzal’in kullandığı köşe vuruşunda o ilk golü atabildi. 
Akabinde önce Kenan’ın 69’daki sonra Alex’in 71’deki vuruşları direkten dönünce insan bu kadar da olmaz diyor. Altay puan için yapılması gereken ne varsa yaptı. Ligdeki konumuna bakıldığında doğru bir oyun oynadığını söyleyebiliriz. 84’te Alex kaleciyle karşıya karşıya kaldı ama yine gol olmadı. 
90+4’te Kappel’in vuruşunda top direkten geri gelirken, Altay büyük şanssızlık yaşadı ve üç puan Beşiktaş’ın oldu.