Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçtan önce kime sorsanız, Beşiktaş’ta en zayıf halkanın, sol bekten geçici devşirme sağ bek Nsakala olduğunu söylerdi. Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli de muhtemelen oyuncularına bu bölgeyi hedef göstermiştir. Olabilir. Fakat olmaması gereken bir şey var. Beşiktaş’ta bazı oyuncuların Johan Cruyff’un “Futbol basit bir oyundur zor olan ise basit futbol oynamaktır” sözlerini hiç aklına getirmemeleri.
Nsakala’nın kaptırdığı toptan Kappel’in 57’de attığı golün temeline baktığımızda, bu sözlerin önemini bir kez daha görüyoruz. Nsakala hem mayınlı bölgede oynuyor hem de o bölgede bastığı mayınların üzerinde zıplıyor. Elbette kendi bölgesi değil ama futbolcunun emekleme döneminde ilk öğretilen şeydir basit pasları vermek. Aynı zamanda sadece bu maç için değil sezonun başından beri Gökhan Töre ve Salih Uçan da bu basit oyundan kaçıp işi zora sokmayı sevenler arasına girdi.
Gerçi Beşiktaş’ta, Güven’in 47. dakikada bulduğu golün temelinde de Björkander’in kalecisini veremediği basit pas yatıyor. Misal, 85. dakikada Kenan, topu kaleye cılız bir şekilde vurmak yerine basitçe yanındakilere çıkarsa, senaryo belki de çok daha farklı sonlanabilirdi. Bamba’nın 88. dakikada attığı golle kaybeden Beşiktaş, eksik olduğu için yenilmedi. Sadece bu oyunu basit oynamadığı için yenildi. Beşiktaş üç puan kaybetti bununla birlikte son üç maçta kalesinde 7 gol gördü. Şampiyonlar Ligi’nde ise son üç maçta rakip kalelere 19 gol bırakmış bir Ajax ile oynayacak. Eğer orada da böyle pas hataları olursa fatura ağır olur.