Beşiktaş Serdar Sarıdağ'dan Abdullah Avcı'ya tepki

Serdar Sarıdağ'dan Abdullah Avcı'ya tepki

25.10.2017 - 14:51 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Skorer TV'den Ezgi Toper ile yaptığı Beşiktaş Özel programında çarpıcı açıklamalara imza attı.

Serdar Sarıdağdan Abdullah Avcıya tepki

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, Skorer TV'den Ezgi Toper ile yaptığı Beşiktaş Özel programında çarpıcı açıklamalara imza attı.

Haberin Devamı

Serdar Sarıdağ'nın Siyah Beyazlılar hakkında yaptığı açıklamalar şöyle: "Mutlaka bazı maçlarda psikolojik etkileri mutlaka vardır. Beşiktaş ile Başakşehir klasikleşmiş hale geldi. Beşiktaş aynı hataya düşüyor. Sabırlı değiller. Eski İnönü Stadı'nda homurdanma yoktu, tam destek verdi. Başakşehir maçında Beşiktaş yenik duruma düştü, taraftarlar çıkmaya başladı. Eski İnönü'de böyle bir şey yoktu. Beşiktaş son 5 dakikada maçı çeviriyordu.

"Kimse bana milliyetçilikten, ulusalcılıktan bahsetmesin"

Türkiye Ligi'nde 60'lı yılların futbolu oynanıyor. Başakşehir ayağa pas yaparak oynuyor. Bu maç Abdullah hoca için kartvizit maçıydı. Kimse bana milliyetçilikten, ulusalcılıktan bahsetmesin. Türkiye Ligi'nin ikincisinin hocası Hoffenheim'dan 3 tane yiyemez. Şampiyonluklar ayakta kalan takımlara yakışır. Diz çökmek değil, yanlış anlaşılmasın. Futbolda yerde yatma diye bir şey yoktur. Premier Lig'de yok böyle bir şey. Yerli antrenörler bir tane yerli oyuncu yetiştirsinler. Bir tane ya!

Haberin Devamı

"Caner Erkin'e kulüp ceza vermez"

Caner Erkin'e kulüp ceza vermez. Sadece uyarı gelir. Efendi Beşiktaş'ın oyuncusu böyle küfretmemeli. İlk taşı günahsız olan atsın. Caner'in sevk edilmesi bana göre doğru. Görüntülerden insanlar yakalanıyor. Her kulübe yapılmalı. Caner üzerinden Beşiktaş eleştirisi var. Beşiktaş tökezlesin herkes tekme atmaya çalışacak. Bugün Quaresma F.Bahçe'de olsaydı ismi göklere yazılırdı. Yorumcular tarafsız konuşmuyor. Objektif değiller. Caner'in küfürü tabii ki yanlış. Caner üzerinden camialar yıpratılmamalı. Görüntülerden ceza verilebilir.

"Talisca'ya gösterdiği kartı anlayamadım"

Hakem Mete Kalkavan'ın direkt sonuca etki eden bir kararı yoktu. Talisca'ya gösterdiği kartı anlayamadım. O bana tuhaf geldi. Sarı kartlı bir orta saha oyuncu kart görmemek için pozisyona giremez. Bu seneki transferlere baktığım zaman Şenol hocayı haklı buluyorum. Gomez Fiorentina'dan, Aboubakar Porto'dan geldi. Negredo gibi düşüşte olan bir futbolcu kiralanabilirdi. Niye bonservisle alındı ki? Şenol hoca 'Aboubakar kalsın' dedi. Haklı çıktı. Medel'i alıyorsan kampa yetiştireceksin. Şenol hocanın isteği buydu.

Haberin Devamı

"Talisca 10 numara değil"

Talisca'da sıkıntı şu. 10 numara değil. 10 numarada olan en önemli özellik çevre kontrolüdür. Talisca'da bu o kadar iyi değil. Talisca'yı ikinci forvet olarak bonservisi alınabilir. Son yarım saatte oyuna al, yemin ediyorum ilk 11'de oynadığından daha fazla yararlı olur.

"Oğuzhan'ın transferiyle ilgili önemli gelişmeler var"

Beşiktaş yönetimi, devre arasında bir oyuncu göndermeyi planlıyor. Oyuncu satmalarının nedeni kulüpte sirkülasyon olması isteniyor. Lens de geç katılan transferlerden biri. Güneş'in Volkan Şen tercihi vardı Lens'ten önce. Fakat Lens'i tercih ettiler. Caner kazanma hırsı çok olan bir oyuncu. Caner, Lens'e koridor yaratamadı. Lens o bölgede yalnız kaldı. Lens sağ tarafa geçse Adriano'nun önünde oynasa daha başarılı olabilir. Devre arası kampı önemli. Oğuzhan bu aralar düşüşte. Transferiyle ilgili önemli gelişmeler var. Talisca artık Beşiktaş'ın hamle oyuncusu olmalı. Oğuzhan'la Tolgay aynı anda oynayabilir. Tolgay'sız Beşiktaş'ın şampiyonluk görme şansı çok az. Çok değerli bir oyuncu. Şenol hocanın sistemin içindeki bir-iki çarkı değiştirmesi lazım. Lens'te bir sıkıntı yok. Beklerden kaynaklı sıkıntı var. Beşiktaş, Alanyaspor ve Göztepe maçlarını kazansın şampiyonluğun en önemli adayıdır.

Haberin Devamı

"G.Saray'ın fikstürü iyi bir fikstür değil"

G.Saray'ın fikstürü iyi bir fikstür değil. Aralarda zor maçlar olabilirdi. Bütün zor maçlar sonlarda. Hırvat hocalarda bu konuda sıkıntı var. Tudor'u derbide gördüm; çok eleştirildi. Şampiyonluk yarışına genel olarak bakıyorlar. Türkiye gibi coğrafyada bunu anlatmak kolay değil.



"Türkiye Ligi, Avrupa'nın büyük liglerine yaklaşamaz"

Şampiyonlar Ligi dünyanın en vitrin maçlarından biri. Tamer Tuna motivasyon anlamında iyi bir hocaydı. Güneş'in şu anki yardımcı hocalarında bunu göremiyorum. Şenol hoca oranın üst aklıdır. Alex Ferguson oyuncularla teke tek mi görüşüyordu? Türkiye Ligi, Avrupa'nın büyük liglerine yaklaşamaz. İmaj anlamında yaklaşabilirsin. Ama oynanan oyun kalitesi yanlarından bile geçemez. Ben A Takım'ın yardımcı hocalarına kızarım. Bir tek Samet hocada gördüm, bir-iki tane altyapıdan oyuncu çıkardı.

Haberin Devamı

"Beşiktaş Süper Lig'de eşit şartlarda mücadele etmiyor"

Türkiye'de futbol oynattırmamaya çalışıyorlar. Kimse Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a açık oynamaz. Son 2 yılda Beşiktaş eşit şartlarda mücadele etmiyor. Çünkü Beşiktaş'ın bir ayağı Avrupa'da. Yorumcuların Beşiktaş'a sahip çıkması. G.Saray UEFA Kupası'nı aldığında kaç maçı ertelendi bir baksınlar. Sıkıntı şu, Türk futbolu niye böyle? Sen Avrupa'da kartvizit yap. Hoffenheim'a 4 at bakalım, kaç teklif geliyor. Zincirleme reaksiyon var. Şenol hocanın olumsuz etkileri var. Şenol hocanın Trabzonspor maçında tribünde oluşu. Eğer Beşiktaş, Alanya ve Göztepe maçlarını alabilirse benim için şampiyonluğun en güçlü adayıdır.

"Negredo'nun patlama yaşayacağına inanıyorum"

Negredo'nun Beşiktaş'ta patlama yaşayacağına inanıyorum. Eleştirilecek şey Negredo'nun getirilme zamanı. Forveti, orta sahayı erken alacaksın. Beklemeyeceksin son dakikaya kadar. Avrupa'da lig başladı mı transfer bitiyor. Transfer çalışmaları var ama net bir isim yok. Vida'nın işi kolay değil. Pepe-Tosic ikilisini zor bozar. İkinci yarıdaki haftalar çok önemli. İstanbul'da kamp olmaz. Kamp çok önemli. Futbolcuya dayalı sistem olmaması lazım.

"Ben olsam Cenk'i tutup üstüne Mario Gomez'i alırım"

Başkan 20 milyon euronun altında Cenk Tosun'u göndermez. Zaten forvet sıkıntısı yaşıyor kulüpler. Cenk'i tutup üstüne Mario Gomez'i alırım. Şenol Güneş her zaman "Mario Gomez'e benim kapım açık" diyor. Çin piyasası devre arası açılıyor. Çinliler Adriano, Quaresma, Lens ve Negredo'yu isteyebilir. Devre arası çok şeyler olabilir."