Almanya Bundesliga Serdar Taşçı, Bayern'de kalmak istiyor

Serdar Taşçı, Bayern'de kalmak istiyor

25.04.2016 - 11:26 | Son Güncellenme:

Serdar Taşçı, Bayern Münih'te kalmak istiyor. Türk asıllı Alman futbolcu Serdar Taşçı, "Bayern Münih'te elbette kalmak isterim" dedi.

Serdar Taşçı, Bayernde kalmak istiyor

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te kiralık oynayan Türk asıllı Alman stoper Serdar Taşçı, Bavyera ekibinde kalmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Daha önce Alman basınına verdiği demeçte, forma fırsatı verilmediği için Bayern Münih’e gelmesini hata olarak niteleyen Serdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spartak Moskova’dan Bavyera ekibine kiralandıktan sonra kendisini zor bir sürecin beklediğinin bilincinde olduğunu belirterek, "Buraya geldiğimde 3,5-4 aylık bir zamanın vardı" diye konuştu.

Bundan sonra lig ve Almanya Kupası’nın yanı sıra UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmeleri halinde toplam 7 maç oynanacağına işaret eden 29 yaşındaki futbolcu, "Şimdi elimden geleni yapacağım. Hertha Berlin maçı iyi bir başlangıç oldu. Ondan sonrasını Allah bilir, göreceğiz. Kısmet neyse o. Elbette kalmak isterim. Görüşmeleri bekliyoruz. Yeni hoca geliyor. Onun için biraz beklemek lazım" ifadelerini kullandı.

"Çok çalıştım"

Haberin Devamı

Serdar, Hertha Berlin maçında sahada 90 dakika kalmasıyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Kendime güvenim hep var, Allah’a şükürler olsun. Çok çalışıyorum. Bayern Münih dünyanın en iyi 2-3 takımından biri. Buraya, transfer sezonun bitiminin son gününde geldim. Yani takımla kampa gidemedim. Rusya’dan geldim. 6 hafta tatilim vardı. Antrenmansızdım. Geldiğimde Bundesliga başlamıştı. Benim için kolay olmadı. Herkes formdayken ben 6 hafta antrenman yapmamışım. Onun için çok çalıştım. Dünyanın en iyi takımında biraz çalışmakla olmuyor. Çok çalıştım." Uyum sorunu yaşamadığını dile getiren Serdar, takım arkadaşlarının çoğunu Almanya Milli Takımı'ndan veya daha önce Bundesliga’dan tanıdığını, burada çok iyi karşılandığını kaydetti.

Serdar, Bayern Münih’e gelmekten pişmanlık duyduğuna ilişkin haberlerin çıktığının hatırlatılması üzerine de, "Kendimi 1-2 haftadır formda sayıyorum. Arka arakaya oynamadığım bir dönem oldu. Orada da gazeteci doğrudan bir soru sorunca ben de açık açık söyledim. Tüm futbolcular oynamak için bir takıma gider, kulübede oturmak için gelmez. Ben zaten alışık değilim. Allah’a şükür şimdiye kadar gittiğim her takımda düzenli olarak ilk 11’de oynuyordum. Onun için tabii ki oynamayınca zor oluyor. Hocamın kararlarına hep saygı duyarım. Takımı nasıl doğru görüyorsa öyle sahaya sürer. Şampiyon olmak da önemli hedefimiz." diye görüş belirtti.

Bu arada Bayern Münih’in teknik direktörü Pep Guardiola da son maçın ardından Serdar Taşçı’ya övgüler yağdırdı.

Guardiola, Serdar Taşçı’nın büyük bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "İnanılmaz oynadı. Sezonun bu döneminde bize çok yardımı olacak. Serdar, benim ona ne kadar haksız davrandığımı gösterdi" yorumunu yaptı.