Galatasaray Serhat Ulueren: 'Terim gelirse şampiyon yapar'

Serhat Ulueren: 'Terim gelirse şampiyon yapar'

30.10.2017 - 14:38 | Son Güncellenme:

Ünlü televizyoncu ve Vatan Gazetesi Spor Yazarı Serhat Ulueren, Skorer TV'den Uğur Yapıcı'nın sorularını yanıtladı. Ulueren, G.Saray'da Tudor'un acilen gönderilmesi gerektiğini belirtirken; Terim'in geldiği takdirde Sarı Kırmızılı ekibi şampiyon yapacağını iddia etti.

Serhat Ulueren: Terim gelirse şampiyon yapar

Skorer Özel | Röportaj: Uğur Yapıcı / Kamera: Akif Taş

Haberin Devamı

Ünlü televizyoncu ve Vatan Gazetesi Spor Yazarı Serhat Ulueren, Skorer TV'den Uğur Yapıcı'nın sorularını yanıtladı. Ulueren, G.Saray'da Tudor'un acilen gönderilmesini ve Terim'in geldiği takdirde Sarı Kırmızılı ekibi şampiyon yapacağını iddia etti.

Galatasaray , Trabzonspor deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle döndü. Maç hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Yaklaşık bir yıldır aynı şeyi söylüyorum. Galatasaray'ın Tudor'la boyunun uzaması mümkün değil. Tudor'la şampiyon olması, önemli hedeflere koşması imkansız.

Çok kaliteli bir kadro kuruldu. Yaklaşık 100 milyon euro para harcandı ve sonuç ortada. Nitekim bana göre Fenerbahçe maçıyla birlikte çöküş başlamıştır. Tudor'la devam ederlerse bu sezonu 2009-2010 sezonundaki Frank Rijkaard dönemine benzetiyorum. Ama ben Dursun Özbek ve yönetimin yerinde olsam Tudor'la daha fazla devam etmem, ısrar etmem. Çünkü Tudor'la devam edilecek her dakika Galatasaray adına çöküşü hızlandıran bir süreç olacaktır, zararlı çıkacaklardır. Ama devam ederlerse zaten herkes her şeyi 2018 Mayıs ayında görecektir.

Haberin Devamı

Tudor giderse yerine hangi hoca adayları öne çıkabilir?

Hazır bekliyor, aylardır bekliyor, Fatih Terim! Futbol tarafını ayrı değerlendirelim, insanlığını ayrı değerlendirelim. Fatih Terim çok sevdiğim bir insandır. O şımarık tarafları Türk insanlarında ve bende ciddi bir antipatiye neden oldu. Ancak her şeye rağmen Fatih Terim Galatasaray'ı şampiyon yapar.

Tudor konusuna geri dönersek maça çıktığı 11'i ve sonradan yaptığı değişiklikleri nasıl buldunuz?

Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi iki önemli takımla oynadı ve sonuç ortada. Galatasaray Kapanan ve hücuma hızlı çıkan Takımlara karşı her zaman çaresiz kalır. Son iki maçta da Galatasaray'ın doğru düzgün gol pozisyonu yok. bir tane pozisyona bile nasıl giremezsin! demek ki taktikte bir sıkıntı var.

Şimdi soruyorum, Serdar Aziz ve Garry Rodriguez yedi maçta harika oynamış. Bu adamlar ne oldu da kesildi. Serdar kırık burunla oynamış. Sen Denayer'e yer açacaksın diye Serdar'ı niye yiyorsun, kes bakalım Maicon'u nasıl kesiyorsun!

Haberin Devamı

Gomis-Eren değişikliğini nasıl yorumlarsınız?

Bana büyük bir üzüntü veriyor. Mutlak gole ihtiyacın var ve senin tek gol atabilecek oyuncunu çıkartıyorsun. Gomis çok kibar davrandı. Oğuzhan'ın Beşiktaş'ta yaptıklarının 10'da birini yapmadı. Çok beyefendi bir sporcuymuş. Futbolseverler tarafından büyük sempati kazandı.

Tudor'un Gomis'le saha dışı bir problemi olduğuna yönelik iddialar var. Buna katılıyor musunuz?

Böyle bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Ama Tudor'un kişiliğiyle ilgili olarak önce kendisiyle barışık bir insana değil. Sadece iyi antrene ederek bir takım sahaya çıkarılmaz. Teknik Direktör futbolcusuyla ilgilenecek, derdini dinleyecek bazen sert olacak bazen baba şefkatiyle yaklaşacak. Tudor'un ikili ilişkilerini tasvip etmiyorum ve iyi bir teknik direktör de değil. Gerçekten futbolu okuyamıyor.

Hagi'de iyi bir teknik direktör değildi ama kendisini geliştirdi ve sıfırdan aldığı Romen takımını şampiyon yaptı.

Galatasaray'ın son iki haftadır puan kaybetmesini Tudor'a bağlayabilir miyiz, yoksa Sarı-kırmızlıların eleştirdiği gibi hakemlerin de etkisi var mı?

Haberin Devamı

Fenerbahçe maçında Cüneyt Çakır maçı dengeledi. İki taraf içinde hatalar yaptı. Ama Galatasaraylılar kaybedilen iki puanı kesinlikle hakeme bağlamasınlar böyle bir şey yok. Trabzonspor maçı içinse kesinlikle Feghouli'yi oyundan atmazdım, Olcay bunları hep yapıyor. o Doğrusu Olcay'a kırmızı, Feghouli'ye sarı karttı. Hakemin en büyük hatası buydu.

Diğer yandan Trabzonspor'un attığı ilk golde Maicon'un faul yapmadığını düşünüyordum ama ikinci kez izleyince gereksiz bir faul yaptığını gördüm. Maicon'da bana göre yeterli bir oyuncu değil. Hava toplarında hala istenilen düzeyde değil. Karabükspor maçında son dakika golü ile takımı kurtardı ama Trabzonspor maçında yaptığı faul affedersin ama aptalcaydı! Genel olarak her şeyi hakemlere yüklemememiz lazım.

Galatasaray zorlu bir dönem içine giriyor. İlk olarak Gençlerbirliği ardından Başakşehir (D), Alanyaspor ve Beşiktaş (D) var. Bu süreç nasıl atlatılır?

Haberin Devamı

Gençlerbirliğini yenerler ama çok zorlanırlar. Başakşehir'e farklı mağlup olurlar. Galatasaray- Başakşehir'i kesinlikle yenemez! 3-1, 2-0 gibi net bir skor bekliyorum. Yani Galatasaray bu dört maçtan toplamda 4 ya da 5 puan alır ve bu maçlardan sonra puan avantajını yitirir.